Baia Mare: Maşină furată din Argeş, descoperită în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşină furată din judeţul Argeş, vândută cu acte false în târgul auto din Baia Mare

Un maramureşean a cumpărat din târgul auto o maşină pentru care vânzătorul i-a prezentat acte false. Omul a dat 7.200 de euro pe un Volkswagen Golf şi a primit de la vânzător o carte de identitate contrafăcută.  Cumpărătorul însă a aflat asta doar când s-a prezentat la ghişeul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRCIV), pentru înmatricularea provizorie a maşinii.

Bărbatul nu a avut documentele de înmatriculare originale ale maşinii, dar a depus copii xerox după acestea pentru înmatricularea provizorie.  Angajatul de la ghişeu a sesizat  însă că documentele prezentau modificări şi a anunţat cazul conducerii serviciului.

Maşina, declarată furată în Argeş

Subcomisarul Florin Şironka a făcut verificări suplimentare şi a descoperit mai multe nereguli. „Prima înmatriculare a fost realizată în Franţa, în luna septembrie a anului 2005. Autoturismul Volkswagen Golf figurează înmatriculat în judeţul Argeş, din luna noiembrie a anului 2007, având numărul de înmatriculare AG-18-MLM”, a precizat şeful serviciului Florin Şironka. El a mai arătat că autoturismul Volkswagen Golf a fost declarat furat în luna ianuarie a acestui an.

Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul din târgul auto din Baia Mare cu 7.200 de euro de la un individ care i-a prezentat o copie după o carte de identitate emisă de Poliţia Baia Mare în anul 2001. „S-a procedat la identificarea vânzătorului, însă verificările efectuate au constatat faptul că date înscrise în cartea de identitate prezentată de vânzător sunt false”, a arătat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Gianina Stan.

Documentele falsificate ale autoturismului, cartea de identitate falsificată a vânzătorului şi declaraţia cetăţeanului care  a cumpărat autoturismul din târgul de maşini au fost înaintate cu proces verbal de constatare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş pentru continuarea cercetărilor.