Un copil de 9 ani, muşcat de o vulpe turbată, în Şcheii Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost instituită carantina de gradul 3 după ce un copil a fost muşcat de o vulpe bolnavă de rabie. Micuţul a fost cu greu salvat din colţii animalului, chiar de tatăl lui.

Un băiat de 9 ani a fost muşcat de o vulpe în zona Pietrele lui Solomon. Micuţul a ajuns la spital unde a primit de urgenţă îngrijiri medicale. Băiatul ieşise la o plimbare cu familia, în aer liber.  Chiar pe platoul de la Pietrele lui Solomon, lângă una dintre mesele pentru grătar amenajate de primărie, o vulpe s-a repezit la picioarele băiatului.

Salvat de tatăl lui

Tatăl micuţului a încercat să îşi scape copilul din colţii vulpii şi a fost la un pas să fie şi el atacat. A reuşit să îşi salveze băiatul doar după ce i-a dat animalului cu un bolovan în cap. „Băiatul a ajuns la noi muşcat de ambele picioare. 6 muşcături avea pe picioare. I s-a administrat vaccinul antirabic şi este în afara oricărui pericol. S-ar putea să fie nevoie să îl operăm la picioare peste câteva zile”, a declarat Marcel Albean, director al Spitalului de Copii din Braşov. Micuţul a fost transferat la Spitalul de Infecţioase unde se află sub atentă supraveghere.

Rabie confirmată

Vulpea a fost găsită moartă după numai câteva ore de la incident. „Am găsit-o chiar pe platoul de la Pietrele lui Solomon, foarte aproape de locul incidentului. Ştiam că are rabie pentru că o vulpe nu atacă omul. Din contră, fuge de el pentru că se sperie. Analizele au confirmat suspiciunile noastre”, spune Flaviu Bărbulescu, şeful Serviciului de Gestionare a Animalelor fără Stăpân din Braşov.

Carantină de gradul 3

În întreg cartierul Şchei s-a instituit carantină de gradul 3 şi toate animalele, atât cele fără stăpân cât şi cele de curte, sunt atent monitorizate. Locuitorii cartierului sunt rugaţi de autorităţi să anunţe orice comportament ciudat al animalelor din zonă.