Pogea: angajaţii de la Finanţe vor avea prime de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea: angajaţii de la Finanţe vor avea prime de vacanţă

Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat astăzi că angajaţii instituţiei pe care o conduce vor avea prime de vacanţă şi a admis că acestea reprezintă "o sumă mare", dar a precizat că sunt acordate prin lege pentru toţi salariaţii din sistemul public.

"13,3 milioane de euro pare o cifră mare, şi aşa si este, dar repartizată la 33.000 de persoane pentru toţi angajaţii MFP - asta însemnând cele 42 de judeţe, Administraţia Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Comisia Naţională de Prognoză - înseamnă un salariu, iar media, dacă faceţi împărţirea, este în jur de 380 - 390 (euro)", a spus Pogea, citat de NewsIn.

"Categoric este o sumă mare, aceasta este o sumă stipulată prin lege, pentru toţi angajaţii, şi MFP nu face notă distinctă de acest lucru", a adăugat el.

Potrivit datelor prevăzute în bugetul propriu al Ministerului Finanţelor, prezentate luni de NewsIn, Finanţele şi-au programat pentru acest an 1,07 miliarde lei pentru cheltuieli de personal, din care 55,6 milioane lei (13,3 milioane euro, la cursul actual) pentru prime de vacanţă.