Alegeri Rusia. Mulţi alegători denunţă că sunt presaţi de către angajatori să iasă la vot şi să dovedească acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegători din regiunea rusă Perm, situată în partea europeană a ţării, la poalele Uralilor, denunţă faptul că angajatori exercită presiuni asupra lor să voteze în alegerile prezidenţiale de duminică şi să dovedească faptul că au votat, scrie The Associated Press.

The Associated Press scrie că a văzut mesaje trimise vineri mai multor angajaţi la nivel regional, prin care aceştia sunt îndemnaţi să-şi îndeplinească datoria de cetăţeni şi să raporteze când şi unde au votat.

Într-un mesaj se precizează că angajatorii vor ţine o evidenţă cu aceste informaţii şi o vor preda conducerii.

Un angajat al administraţiei regionale din Perm a declarat sub protecţia anonimatului, de teama unor repercusiuni, că asemenea mesaje au fost trimise personalului în domeniul edicaţiei, sportului şi instituţiilor administrative.

În contextul în care autorităţile sunt sigure că Vladimir Putin va obţine un nou mandat, ele depun eforturi ca prezenţa la vot să fie cât mai mare.

O organizaţie de monitorizare a alegerilor a avertizat că observatori independenţi ar putea să fie ţinta unor ”atacuri” în ziua alegerilor prezidenţiale.

Grigori Melkonianţ, copreşedintele Centrului independent Golos, a declarat sâmbătă pentru AP că asupra organizaţiei se exercită presiuni tot mai mari odată cu apropierea scrutinului.

Organizaţia a înregistrat un număr ”alarmant” de plângeri, în ultimele zile, potrivit cărora angajatori obligă sau exercită presiuni asupra muncitorilor să voteze, a declarat el.

Melkonianţ a catalogat drept ”fără precedent” sumele cheltuite în vederea scoaterii alegătorilor la urne.

”Suntem îngrijoraţi cu privire la posibile provocări. Mă tem că observatori independenţi vor deveni ţinte ale unor atacuri”, a declarat el, fără să facă alte precizări.

În contextul în care autorităţile americane anchetează un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, Moscova a avertizat cu privire la un eventual amestec în alegerile de duminică.

Peste 1.500 de observatori internaţionali vor monitoriza scrutinul alături de mii de observatori ruşi. Guvernul vrea să se asigure că alegerile sunt ”curate”, după ce ultimele alegeri prezidenţiale, în 2012, au fost pătate de acuzaţii de fraudă şi de introducere ilegală de buletine de vot în urne.

Spre deosebire de scrutinul trecut, preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin nu se confruntă cu opozanţi puternici.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin