Conducerea Pieţei Centrale, demisă de primarul interimar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Chişinău, Ruslan Codreanu, a demis întreaga conducere a întreprinderii municipale „Piaţa Centrală”, la doar două luni de la numirea acesteia. Edilul a luat decizia după ce a fost sesizat de vânzători că li se percep în continuare taxe exorbitante pentru a putea activa pe teritoriul pieţei.

Ruslan Codreanu a declarat, astăzi, la o conferinţă de presă, că a transmis plângerile comercianţilor Procuraturii Anticorupţie şi Ministerului Afacerilor Interne, transmite IPN.

„Primăria nu este un organ de control ca să putem verifica veridicitatea datelor sau a acuzaţiilor care se aduc în sesizările respective. Fără implicarea Procuraturii Anticorupţie şi a Ministerului Afacerilor Interne, nu vom ajunge să rezolvăm problemele care de ani de zile persistă la Piaţa Centrală”, a spus Ruslan Codreanu.

De luni, 24 iunie, la conducerea Pieţei Centrale vor veni persoane noi, a spus Ruslan Codreanu, fără să ofere nume. Tot luni, va începe un audit al activităţii din ultimii ani a Pieţei Centrale, pentru a vedea care au fost cheltuielile, veniturile şi încasările. Instituţia ar avea datorii de 60 de milioane de lei, lăsate de fosta administraţie, care rămân pe seama bugetului municipal.

Edilul a mai spus că pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului municipal Chişinău figurează un proiect de decizie privind crearea Consiliului de administraţie al Pieţei Centrale, care să controleze şi să controleze activitatea întreprinderii