Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, arestat în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi a fost arestat de poliţia elveţiană pentru agresarea angajaţilor unui hotel. El a petrecut deja două nopţi în detenţie, scrie presa

Unul dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi a fost arestat de poliţia elveţiană pentru agresarea angajaţilor unui hotel. El a petrecut deja două nopţi în detenţie, scrie presa elveţiană citată de AFP.

Hannibal Gaddafi, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat marţi la Hotelul President Wilson, hotel de lux din Geneva, în urma plângerii a doi angajaţi, care îl acuzau că i-a lovit, a informat Radio Suisse Romande (RSR).

Potrivit cotidianului "Le Matin", al patrulea fiu al liderului libian a fost inculpat pentru producerea de leziuni corporale, pentru proferarea de ameninţări şi pentru constrângeri. Şi soţiei sale i s-au adus aceleaşi acuzaţii, dar totuşi a fost pusă în libertate.

Două gărzi de corp, care s-au opus forţelor de ordine, au fost de asemenea plasate în detenţie. Justiţia elveţiană nu a confirmat informaţiile.

Berna nu vrea să-l supere pe Gaddafi-tatăl

Potrivit cotidianului "Le Temps", Berna încearcă să evite transformarea arestării fiului liderului libian într-un incident diplomatic, Libia fiind principalul furnizor de petrol al ţării.

Hannibal a fost deja acuzat în 2005, la Paris, de comportament violent, în urma unor incidente în două mari hoteluri, care au dus la intervenţia poliţiei. Atunci el a fost acuzat de agresarea partenerei sale.

De-a lungul timpului, cei şapte băieţi ai liderului libian Muamar Gaddafi au fost subiect al presei internaţionale. Unii pentru comportamentul lor agresiv, alţii pentru iniţiativele lor politice, sportive sau insolite.