Topirea Groenlandei, mai gravă decât "11 septembrie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manhattanul, sub o ameninţarea mai mare decât atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni Terorismul nu este singura ameninţare pentru SUA, a spus fostul vicepreşedinte american, Al

Manhattanul, sub o ameninţarea mai mare decât atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni

Terorismul nu este singura ameninţare pentru SUA, a spus fostul vicepreşedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevăr incomod". Aflat la Barcelona, el a avertizat că lupta împotriva schimbărilor climatice este la fel de importantă precum lupta împotriva terorismului. Totodată, Gore a propus ca banii destinaţi războiului din Irak să fie redirecţionaţi spre mediul ambiant, potrivit "El Mundo".

"Dacă se topeşte o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decât atentatele de la 11 septembrie 2001", a declarat ex-vicepreşedintele american, după ce un experiment grafic a arătat cum apele ar invada New Yorkul. Pentru Al Gore, "lupta împotriva schimbărilor de climă nu este numai o chestiune politică, ci şi o chestiune morală, deoarece suntem în faţa unei mai provocări <> ". "Dacă permitem ca planeta să sufere mari distrugeri, ne vom distruge orbeşte civilizaţia şi viitorul copiilor noştri", a subliniat Al Gore.

100 milioane de arbori, plantaţi în Spania

Gore a mai spus că omenirea arde combustibili fosili într-un ritm care ar putea duce la dublarea nivelelor de CO2 în mai puţin de 45 de ani, ceea ce ar fi o catastrofă, potrivit comunităţii ştiinţifice. Ex-vicepreşedintele american a participat recent la Întâlnirea Internaţională a Prietenilor Arborilor de la Barcelona. Cu acest prilej, el a impulsionat iniţiativa de a planta 100 de milioane de arbori în Spania, pentru a preîntâmpina deşertificarea. "Plantarea de copaci nu este unica soluţie, dar face parte din soluţia împotriva crizei climatice", a precizat Gore.

Rock pentru planetă

La iniţiativa lui Al Gore, pe 7 iulie se va desfăşura un megaconcert, numit "Live Earth", cu spectacole ţinute în opt oraşe din cinci continente, printre ele aflându-se Tokyo, Hamburg şi New York. Concertul constituie debutul unei campanii ecologice de trei ani, la care au aderat artişti cunoscuţi precum James Blunt sau Jack Johnson.