De teama unui război, americanii şi japonezii îşi cumpără buncăre. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear, cea mai populară căutare pe Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii şi japonezii de rând se pregătesc, şi ei, de război. Compania „Rising S“, care produce buncăre subterane, a anunţat o creştere a vânzărilor cu 90% în ultimele două săptămâni. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear a devenit  cea mai populară căutare pe Google.

Preţul celui mai mic şi mai ieftin buncăr este de aproximativ 40 de mii de dolari, iar construcţiile de lux ajung şi până la 20 de milioane de dolari. Acesta au capacitatea de 50 de persoane şi sunt dotate cu garaj, piscină, saună, sală de forţă, zone de agrement şi chiar o seră.  

   

Schimbul de ameninţări între Washington şi Phenian i-a determinat pe utilizatorii Google să caute informaţii despre cum poţi supravieţui unui război nuclear. 

Potrivit serviciului Google Trends, care stabileşte care este trendul în legătură cu cele mai căutate cuvinte, în perioada 8-10 august, întrebarea „Cum poţi supravieţui unui atac nuclear?" a câştigat popularitate considerabilă.

Astfel, această întrebare a depăşit în popularitate întrebările pe care utilizatorii le tastează de obicei: „Cum să devii bogat?" şi „Cum să devii faimos?". Printre ţările ai căror cetăţeni sunt cei mai îngrijoraţi de ameninţarea nucleară sunt Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia şi India.

De asemenea, Google Trends a constatat popularitatea în creştere a căutării „Coreea de Nord" în prima săptămână a acestei luni. Înainte de 5 august, popularitatea acesteia a fost la nivelul altor două căutări populare pe Google: „Rusia" şi „Iran", însă, după această dată, a început să crească brusc. Pe 8 august, în 24 de ore, numărul căutărilor despre Coreea de Nord l-a depăşit de câteva zeci de ori pe cel al căutărilor despre celelalte două ţări.

Statul în care întrebarea „Cum poţi supravieţui unui atac nuclear?" a devenit cea mai populară a fost Hawaii, care, alături de Alaska, este statul cel mai apropiat geografic de Coreea de Nord.

   Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a îngroşat retorica cu privire la regimul de la Phenian, susţinând că armele americane sunt deja ”încărcate şi armate” pentru a combate orice ameninţare reprezentată de Coreea de Nord, notează Reuters.

„Soluţiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate şi armate dacă vedem vreo acţiune neînţeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

Această declaraţie vine la două zile după ce secretarul Apărării a susţinut că americanii sunt pregătiţi să contracareze orice ameninţare venită de la Phenian.

Mai multe pentru tine:
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”