Benjamin Netanyahu: "Vom continua să construim în Ierusalim"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul întâlnirii Cabinetului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins luni blocarea construirii de noi locuinţe pentru evreii din Ierusalim, sfidând, astfel, Statele Unite ale Americii, care i-a cerut să renunţe la proiectul privind construcţia de 1.600 de case în estul Ierusalimului, plan ce a cauzat o criză a relaţiilor între ecele două state, transmite Washington Post.

Niciun guvern israelian nu a limitat, în ultimii 40 de ani, construirea de noi locuinţe în cartierele din Ierusalim, a declarat premierul israelian într-un discurs rostit în faţa Parlamentului, referindu-se la cucerirea şi anexarea de către Israel a Ierusalimului de Est în 1967.

Citiţi şi:

VIDEO Relaţiile dintre SUA şi Israel, cele mai proaste din ultimii 35 de ani

Construirea de noi locuinţe va continua la Ierusalim, inclusiv în sectorul cu majoritate arabă anexat, a afirmat luni premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Blocarea pe o durată de zece luni a construirii de noi locuinţe în Iudeea-Samaria (numele biblic al Cisiordaniei) va înceta la data prevăzută, a adăugat premierul, făcând referire la moratoriul parţial şi temporar privind colonizarea evreiască în Cisiordania ocupată anunţat de Israel la sfârşitul lunii noiembrie.