Beijingul încearcă salvarea mărcii "made in China"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea chineză a trimis, ieri, la Washington, o delegaţie care să discute în regim de urgenţă cu partenerii americani chestiuni legate de siguranţa produselor importate din China. Graba

Conducerea chineză a trimis, ieri, la Washington, o delegaţie care să discute în regim de urgenţă cu partenerii americani chestiuni legate de siguranţa produselor importate din China. Graba vine după ce compania americană Mattel a retras, săptămâna aceasta, de pe piaţa americană, circa 18 milioane de jucării, după ce s-a descoperit că vopseaua folosită conţine plumb. În China, fabrica responsabilă a fost închisă, iar patronul s-a sinucis - după ce a dat însă ordin ca muncitorii să-şi primească toţi banii meritaţi.

Paguba este de milioane, dar şi mai periclitat este brandul "made in China". În timp ce un senator democrat a cerut firmelor de jucării să accepte voluntar controlul unei terţe părţi, partea chineză acuză Washingtonul că a ieşit imediat cu reclamaţiile în public, în loc să încerce întâi rezolvarea problemelor prin discuţii diplomatice. Oricum, Beijingul a suspendat importul de carne de porc de la o serie de crescători americani pe motiv că ar conţine un hormon de creştere acceptat în America, dar interzis în China.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată