Val de sinucideri la France Telecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Val de sinucideri la France Telecom

Grupul francez de telecomunicaţii, France Telecom, se confruntă cu o problemă neaşteptată.

Spre deosebire de colegii lor din alte două companii de telefonie din Hexagon, angajaţii France Telecom încearcă să-şi rezolve problemele nu sechestrându-i pe directori, ci curmându-şi propria viaţa.

În ultimul an şi jumătate, 22 de salariaţi ai operatorului de telefonie s-au sinucis. Astfel, un angajat de 52 de ani al filialei din Masilia s-a sinucis la 1 iulie,  notând în biletul de adio că la acest gest l-au dus „orele suplimentare“ şi „conducerea, care acţionează prin metode teroriste“.

Joi, un tehnician al aceleiaşi companii şi-a înfipt cuţitul în burtă, în timpul întâlnirii dintre muncitori şi Administraţie, când a aflat că va fi retrogradat. Din fericire, lovitura de cuţit nu i-a afectat organele vitale şi a supravieţuit, fiind în prezent spitalizat.

În ultimele 45 de zile, alţi şase angajaţi ai France Telecom şi-au curmat viaţa. Administraţia companiei a promis că va îmbunătăţi programul de asistenţă medicală pentru salariaţi şi a demarat negocieri cu sindicatele pe marginea măsurilor ce ar trebui iniţiate pentru a contracara stresul în câmpul muncii.

După ultima sinucidere, sindicatul CFDT a afirmat că există o legătură directă între astfel de drame şi metodele de management ale France Telecom, un grup în plină restructurare, confruntat cu pierderea monopolului în Franţa.