Caramanlis demisionează de la conducerea Noii Democraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caramanlis demisionează de la conducerea Noii Democraţii

Primul ministru grec în exerciţiu, Costas Caramanlis, a anunţat că demisionează de la preşedinţia Noii Democraţii după înfrângerea partidului conservator de socialişti la alegerile legislative anticipate desfăşurate duminică.

Mai citeşte şi:


"Singurul mod cinstit şi responsabil pentru mine este de a-mi asuma responsabilitatea acestei înfrângeri şi de a declanşa procedura pentru convocarea unui congres excepţional al partidului într-o lună"
, a declarat Caramanlis într-o scurtă alocuţiune în faţa presei.

El a anunţat că nu va mai candida la conducerea partidului fondat de unchiul său Constantin Caramanlis în urmă cu 35 de ani.

Caramanlis, 53 de ani, la putere de cinci ani în Grecia, a recunoscut înfrângerea dreptei într-un apel telefonic către rivalul său socialist Giorgos Papandreou.

Ajuns în fruntea Noii Democraţii în 1997, Caramanlis, care a readus dreapta la putere în 2004 după 20 de ani de putere socialistă aproape continuă, a convocat aceste alegeri la jumătate de mandat pentru a încerca să se asigure de un consens larg şi să poată adopta măsuri de austeritate, informează Agerpres.