Efectul ginsengului luat pe stomacul gol. Care este doza maximă indicată într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rădăcinile de ginseng se folosesc de mii de ani în medicina chineză

Folosit de mii de ani în medicina chineză, ginsengul  stimulează energia fizică şi pe cea mentală. În plus, este un laxativ uşor şi poate ajuta la scăderea colesterolului „rău“ – LDL. Beneficiile lui nu se opresc aici, însă un tratament cu ginseng ar trebui început doar după consultarea unui medic.

Ginsengul poate îmbunătăţi circulaţia, poate atenua disconfortul cauzat de menopauză prin creşterea nivelului de estrogen, inhibă tumorile canceroase şi normalizează tensiunea arterială.

Potrivit „Noii biblii a vitaminelor“, semnată de Earl Mindell şi Hester Mundis,  marele plus al ginsengului este că ajută la asimilarea vitaminelor şi mineralelor, acţionând ca un stimulent al glandelor endocrine. Conform aceleiaşi surse: „pentru eficienţă maximă este bine să fie luat pe stomacul gol – de preferinţă înainte de micul dejun – sau cel puţin cu o oră înainte sau după masă“.

Vitamina C poate interfera cu absorbţia ginsengului, astfel că aceia care iau şi suplimente de vitamina C e bine să pună o distanţă între ele de două ore.

Nu sunt recomandate mai mult de şase capsule de 500 mg de ginseng pe zi.

În cazuri rare, ginsengul poate provoca sângerări femeilor aflate la menopauză. Deşi nu sunt periculoase, ele pot fi greşit interpretate ca simptome ale cancerului uterin. În acest caz, se recomandă un control de specialitate, iar medicul trebuie informat asupra ginsengului.

Alte  efecte secundare pot fi durerile de cap sau tensiunea arterială, astfel încât este indicată consultarea unui medic înainte de a începe un tratament cu ginseng.