Cum combaţi obiceiul de a mânca noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A mânca pe timp de noapte nu este recomandat, deoarece dacă apuci să te culci, digestia nu va mai fi la fel. În plus, s-ar putea să te trezeşti cu o durere de cap de toată frumuseţea, tocmai din cauză că stomacul se forţează să lucreze în miez de noapte. Iată cum poţi scăpa de acest obicei dăunător!

Mănâncă bine de-a lungul zilei, astfel încât să nu mai simţi nevoia de mâncare odată ajunsă acasă. Dacă ai parte de un mic dejun şi de o masă de prânz decente, plus câteva gustări sănătoase între, atunci când ajungi acasă nu cred că te vei mai gândi la mâncare. Dacă ai nevoie de o cină, prepară ceva sănătos, în porţie mică.

Limitează cantitatea „crănţănelelor” disponibile în casa ta sau renunţă cu totul la aceste depozite calorice. Dacă ai anumite gustări preferate în bucătărie, mintea ta va continua să se concentreze asupra lor. Elimină tentaţiile!

Înlocuieşte mâncatul pe fond nervos sau emoţional cu ceva mai constructiv! Deseori, atunci când oamenii sunt deprimaţi sau se simt singuri, emoţiile tind să devină mai puternice seara. Nu te mai gândi la mâncare ca la o formă de confort. Înlocuieşte acest mâncat „nervos” cu anumite exerciţii fizice. Mai poţi citi sau scrie, pentru a te elibera de sentimentul de gol (sentimental).

Alte sfaturi utile pe clickpentrufemei.ro.