Avioanele viitorului - cum arată cele mai ciudate patente ale Airbus sau Boeing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Airbus şi Boeing sunt cei mai mari producători din domeniul aeronautic. Avioanele lor duc milioane de oameni dintr-un colţ în altul al planetei. Patentele pe care le depun anual arată cum visează aceste firme la un viitor original.

Patentele sunt un mod prin care marile companii se asigură că, deşi o tehnologie nu va fi pusă în practică, niciun concurent nu va avea acces la ea. De cele mai multe ori, cele mai nebune proiecte au plecat din patente despre care nu se credea vreodată că vor ajunge realitate.

CNN a selecatat şase dintre cele mai ciudate patente pe care le-au depus de-a lungul timpului Airbus şi Boeing.

Un cockpit fără geamuri. Airbus a depus acest patent anul trecut, imaginându-şi că pilotul nu va mai sta în faţa avionului, în cockpit-ul obişnuit, cu geamuri. în schimb, cockpit-ul va fi sub compartimentul unde stau pasagerii, iar piloţii vor privi totul în jur cu ajutorul unei camere video. În acest fel, nasul avionului ar putea fi mai lung şi mai ascuţit, pentru a permite o viteză mai mare, datorită aerodinamicii îmbunătăţite.

Ferestre inteligente de la Airbus. Francezii au depus un patent care spune că, într-o zi, oamenii ar putea să-ţi folosească geamul de la avion drept fereastră inteligentă. Pe geam ar putea apărea informaţii digitale despre locurile istorice peste care trece avionul, dar, de ce nu, ar putea fi şi instrumente prin care companiile să vândă produse duty free.

Avionul rotund de la Airbus. Arată cel puţin ciudat, pentru că interiorul său ar fi un cerc. Practic, oamenii ar sta în interiorul unei cabine circulare, în timp ce avionul arată ca unul invizibil.

Realitate virtuală în cabină de la Airbus. Airbus doreşte să ofere entertainment la un nou nivel în interiorul avioanelor. Aşa că, în viitor, să nu vă surprindă dacă vor exista căşti de realitate augmentată pentru a vă uita la filme.

Uşi pentru terorişti. Airbus a depus în 2002 un patent pentru un design al unei uşi destinate protecţiei împotriva teroriştilor care ar fi dorit să intre în cockpit-ul piloţilot. E practic o uşă ce se deschide, iar teroristul ar fi căzut într-o celulă etanşă în partea inferioară a avionului.

Câmpul de forţă, Boeing. Depus în 2015, patentul vorbeşte despre o tehnologie care identifică o explozie în apropiere şi creează un câmp de plasmă în jurul avionului. 

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea