Mulţi oameni cred că berea Corona are legătură cu virusul ucigaş din China: căutările pe Google au explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berea mexicană Corona Extra nu are nicio legătură cu virusul ucigaş din China în ciuda numelui pe care îl au în comun FOTO Guliver/Getty Images

Un număr semnificativ de oameni încearcă să afle, de pe Google, dacă berea Corona Extra are vreo legătură cu virusul ucigaş din China, denumit coronavirus.

Odată cu apariţia coronavirusului, numeroşi oameni s-au grăbit să-l întrebe pe „doctorul Google“ cum trebuie să se ferească de virusul ucigaş, cum se răspândeşte, însă o altă căutare dovedeşte cât de confuzi devenim în faţa crizelor. 

Oamenii se tem că berea mexicană Corona Extra are legătură cu focarul mortal de coronavirus din China care a ucis până în prezent peste 130 de oameni. Căutările online pentru „virus bere corona“, „virus bere“ şi „bere coronavirus“ au crescut substanţial la nivel mondial începând cu data de 18 ianuarie, potrivit datelor Google Trends, citate de Business Insider

De pe 18 până pe 26 ianuarie căutările pentru „virus bere corona“ au crescut cu 2.300% la nivel global. În aceeaşi perioadă, căutările după „virus bere“ au crescut cu 744%, în timp ce „bere coronavirus“ au sărit cu 3.233%.

Datele Google mai arată şi că cele mai multe căutări în care virusul ucigaş este asociat cu berea mexicană s-au înregistrat în Cambodgia, Danemarca, Finlanda, Australia, India, Indonezia, Japonia, dar şi în Statele Unite ale Americii.

Nu există, însă, nicio legătură între bere şi virus. Numele de coronavirus provine de la faptul că, pus sub microscop, virusul prezintă vârfuri asemănătoare unei coroane. În limba engleză, termneul anatomic „corona“ este folosit pentru părţile corpului care seamănă cu o coroană. „Corōna“ în latină înseamnă „coroană“, la fel ca în spaniolă, iar Corona Extra este o bere fabricată în Mexic.

O „coroană“ înconjoară structura proteinelor coronavirusului FOTO Getty Images

Momentan, preţul acţiunilor companiei-mamă Corona nu au fost afectate negativ de coronavirus, aşa cum s-a întâmplat în anii ’80, în timpul epidemiei de HIV/SIDA, când vânzările bomboanelor dietetice Ayds (AIDS în engleză înseamnă SIDA) au scăzut cu aproximativ 50%. 

Primul caz raportat de coronavirus a fost pe 8 decembrie în oraşul chinez Wuhan, iar criza a început să fie acoperit pe larg de mass-media în luna ianuarie. De atunci, Wuhan şi alte oraşe chineze au intrat în carantină. Până pe 29 ianuarie, 132 de persoane au murit şi alte 6000 au fost infectate, inclusiv din alte 17 ţări, între care Statele Unite, Germania şi Franţa.