Cum sunt afectate inteligenţa şi eficienţa femeilor în perioada menstruaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concluzia a fost că în timpul mentruaţiei performanţele cognitive ale femeilor au de suferit, ceea ce duce la rezultate scăzute în rezolvarea diverselor sarcini. FOTO Shutterstock

Universitatea din Bath, în Marea Britanie, a demarat o cercetare pentru a stabili o dată pentru totdeauna modul în care sunt influenţate femeile în perioada ciclului menstrual. Iar concluziile nu sunt tocmai măgulitoare pentru reprezentantele sexului frumos.

Studiul a fost efectuat pe 52 de femei adulte care sufereau inclusiv de dismenoree, adică dureri abdominale, neplăcere cu care se confruntă peste 40% din doamne şi domnişoare în respectiva perioadă a lunii.

Femeile au fost rugate să completeze diverse teste cu ajutorul calculatorului, prin care li s-au evaluat puterea de concetrare, modul în care decid să aleagă între două două sarcini la fel de importante, perioada de timp în care puteau fi concentrate şi abilitatea de a-şi comuta atenţia între două acţiuni simultane. 

Concluzia a fost că în timpul mentruaţiei performanţele cognitive ale femeilor au de suferit, ceea ce duce la rezultate scăzute în rezolvarea diverselor sarcini. Factorii care contribuie la conturarea acestei realităţi sunt durerile (15% din femei suferă de crampe abdominale severe în această perioadă) şi greaţa.

Durerea este un simptom extrem de comun în acest caz şi poate submina activitatea de zi cu zi.  Studiul nostru s-a concentrat tocmai pe felul în care acest tip de disconfort, resimţit de atât de multe femei lună de lună, le afectează abilitatea de a duce la capăt o serie de sarcini complexe. Rezultatele au arătat că efectele durerilor, a disconfortului, trec dincolo de simpla percepţie senzorială, afectând modul în care gândim şi simţim“, a declarat doctorul Ed Keogh, cel care a condus echipa de cercetare din cadrul Universităţii Bath.  

Specialistul a adăugat că atâta vreme cât se ştie cât de cuprinzător poate fi acest impact al durerii, cu atât mai mult oamenii de ştiinţă vor înţelege modul în care trebuie să acţioneze pentru a găsi mecanisme potrivite ca să ajute oamenii să facă faţă problemelor de acest gen.

Mai multe pentru tine:
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO