Tony Parker va juca în Franţa, la Asvel Villeurbanne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony Parker

onducătorul de joc al naţionalei Franţei şi al echipei San Antonio Spurs, Tony Parker, a confirmat, miercuri, că va juca la formaţia Asvel Villeurbanne, din prima ligă franceză, pe perioada grevei din NBA.

"Am decis să joc pentru Asvel. Este o alegere logică pentru mine să joc în Franţa, să vin să-mi ajut clubul", a declarat pentru cotidianul L'Equipe Tony Parker, care este director de operaţiuni în cadrul acestei grupări franceze.

Tony Parker a oferit şi detalii financiare despre acordul său cu Asvel. "Voi juca în Franţa pentru salariul minim. Voi câştiga 1.500 de euro pe lună. Plătesc din propriul buzunar asigurarea", a menţionat jucătorul francez, care în 2010 şi-a prelungit pentru patru ani acordul cu San Antonio Spurs, pentru suma de 50 de milioane de dolari.

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anulat toate meciurilor de pregătire din presezon şi se îndreaptă spre anularea primelor săptămâni din sezonul regulat, după ce, marţi, negocierile între proprietarii echipelor şi sindicatul jucătorilor au eşuat.