Monica Niculescu a eliminat un cap de serie la Australian Open. Este în turul 3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Niculescu a învins-o în turul al doilea pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, numărul 36 mondial și cap de serie numărul 32, cu scorul de 6-4, 6-1. Niculescu a dominat copios setul al doilea și a reușit să încheie partida pe serviciul adversarei, la cea de-a doua minge de meci avută.De altfel jucătoarea din România a reușit să câștige 7 dintre cele 14 șanse de break pe care le-a avut de-a lungul meciului.

Pironkova a comis nu mai puțin de 44 de greșeli neforțate, în timp ce Niculesc a totalizat doar 19. Partida s-a încheiat după 96 de minute.

Niculescu va avea o nouă misiune extrem de dificilă în turul următor, acolo unde o va întâlni pe italianca Francesca Schiavone, cap de serie numărul 6. Schiavone a avut un meci extrem de dificil în turul al doilea, cu Rebecca Marino din Canada pe care a învins-o în trei seturi maraton cu 6-3, 5-7, 9-7 după 2 ore și 26 de minute. 

Pentru Monica Niculescu este cea mai bună performanță la simplu pe care o obține în cadrul unui turneu de Grand Slam. Românca a mai ajuns în turul al doilea în trei rânduri, în 2009, tot la Australian Open și în 2008 și 2010 la Wimbledon. La dublu, Monica Niculescu a ajuns în turul al treilea anul trecut, iar cea mai bună performanță este un sfert de finală la Roland Garros tot în 2010.