A ratat startul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a făcut 1-1 cu APOEL, „Il Luce“ crede că şansele de calificare ale lui Şahtior rămân intacte. „Minerii" lui Mircea Lucescu au găsit cel mai prost moment să întrerupă o serie impresionantă de 23 de meciuri consecutive în Liga Campionilor fără remize.

1-1 acasă cu „cenuşăreasa" grupei, APOEL Nicosia, este un rezultat care contrastează puternic cu sfertul de finală atins de echipa din Doneţk în ediţia trecută. Într-o serie considerată iniţial abordabilă, Şahtior e pe ultimul loc după două etape, cu un singur punct, orice alt pas greşit de-acum înainte putând duce la o eliminare prematură. Mircea Lucescu ştie cât de importantă e în aceste momente încrederea în forţele proprii, lăudându-şi jucătorii pentru evoluţia cu APOEL. „Am pierdut două puncte vitale, dar putem învinge la Nicosia pentru că suntem mai buni ca ei. Apoi, dacă vom juca în continuare la fel ca în meciul cu ciprioţii, sunt sigur că vom trece de Porto şi Zenit", a spus tehnicianul român, care se gândeşte deja la „dubla" decisivă cu campioana Rusiei, meciuri programate la 19 octombrie şi 1 noiembrie.

Duşul rece primit de la modesta grupare din Nicosia i-a amintit lui Mircea Lucescu de primii săi ani pe banca lui Şahtior. Astfel, doar în primul sezon la Doneţk, 2004-2005, bilanţul tehnicianului român după primele două etape în grupele unei cupe europene a fost mai slab. Atunci însă gruparea ucraineană pierdea contra granzilor AC Milan şi Barcelona.

„Plătim preţul erorilor de arbitraj"

Domnule Lucescu, este APOEL o echipă de nivelul lui Şahtior?

Jucătorii lui APOEL sunt organizaţi şi experimentaţi, cu destule prezenţe în campionate de top. Noi am dominat, dar în Liga Campionilor orice eroare se pedepseşte. Asta e diferenţa faţă de campionatul Ucrainei.

Cum se explică numeroasele ocazii ratate?

În faţa porţii, diferenţele se fac în fracţiuni de secundă. Sper ca pe viitor să avem puţin mai mult noroc în fazele de finalizare.

Ce a lipsit echipei Şahtior în acest meci?

Poate că cei doi fundaşi centrali, Cigrinski şi Rakiţki, eliminaţi în primul meci de la Porto. S-a simţit lipsa lor la faza golului marcat de APOEL.
N-avem ce face, trebuie să plătim preţul erorilor de arbitraj din Portugalia.

Echipa marchează mult mai greu faţă de anul trecut. Care e motivul?

Dacă ştiam răspunsul, atunci aş fi rezolvat de mult problema. Cel puţin în acest meci, Teixeira şi Douglas n-au penetrat cât trebuia defensiva adversă pe flancuri, iar Adriano a avut reacţii întârziate. Contra unei echipe care se apără, ca APOEL, îţi trebuie execuţii rapide şi mai multă vigoare.

"Dacă marcam noi primii, poate altfel ar fi stat lucrurile pentru că APOEL ar fi trebuit să iasă la joc.''
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

10 milioane de euro ar pierde Şahtior dintr-o eventuală eliminare din faza grupelor în Liga Campionilor.