Imagini cu Iohannis şi Cîţu plantând copaci la Dăbuleni. Preşedintele: „Iubesc natura, îmi doresc o natură sănătoasă pentru România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a participat la o campanie de împădurire. FOTO: Facebook/ Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj. La campania iniţiată de Ministerul Mediului a participat şi prim-ministrul Florin Cîţu.

Preşedintele a transmis că strategia este de a ajunge la o suprafaţă împădurită de 40%, faţă de 29% cât are România în prezent, pentru a avea un mediu curat pentru noi, cât şi pentru generaţiile următoare. Astfel, se vor aloca 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri, spune Klaus Iohannis.

GALERIE FOTO

„Cam toată lumea a înţeles pericolul încălzirii climatice, metoda este extinderea suprafeţelor de pădure. Asta vom face. Am discutat cu Guvernul să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acţiuni împreună cu oprirea tăierilor ilegale, vor duce la un progres semnificativ, la recuperarea unui teren valoros în România”, a mai anunţat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai afirmat că iubeşte natura şi că îşi doreşte o natură sănătoasă pentru România. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a participat alături de preşedinte la campania de împădurire, unde a transmis că provocarea actualei guvernări este de a depăşi media europeană în ceea ce priveşte suprafaţa împădurită.

„Am participat la campania naţională de împădurire la Dăbuleni, una dintre cele mai afectate părţi ale ţării de fenomenul deşertificării. România are astăzi 30% din suprafaţă împădurită, în timp ce media Uniunii Europene este de 38%. Provocarea pentru acest guvern este să creştem gradul de împădurire în România peste media europeană.

Alocăm resursele necesare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi, dacă va fi nevoie, inclusiv şi din resurse bugetare. Susţin campania iniţiată de Ministerul Mediului - România şi alocarea resurselor necesare pentru împădurire.”, susţine Florin Cîţu.

Mai multe pentru tine:
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie