Reglementări globale pentru monitorizarea riscurilor provocate de monede virtuale precum bitcoin şi ether

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de reglementare internaţionale au publicat un cadru de reglementări pentru monitorizarea ”vigilentă” a riscurilor provocate de monede virtuale precum bitcoin şi ether, chiar dacă nu reprezintă în prezent un pericol major pentru stabilitatea financiară, transmite Reuters.

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (Financial Stability Board – FSB), care coordonează reglementările financiare pentru Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20), a anunţat că acest cadru de reglementări se concentrează pe modalitatea în care riscurile de pe pieţele criptoactivelor s-ar putea extinde în alte părţi ale sistemului financiar.

”Monitorizarea mărimii şi dezvoltării pieţelor criptoactivelor este esenţială pentru înţelegerea mărimii efectului asupra averilor, în eventualitatea unei scăderi a valorii acestora”, se arată într-un comunicat publicat luni de FSB.

Utilizarea împrumuturilor şi expunerea instituţiilor financiare la pieţele criptoactivelor sunt indicatori importanţi de evaluare a transmiterii riscurilor criptoactivelor la nivelul sistemului financiar, potrivit FSB.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO