Cum arată colecţia cu chipurile mai multor personaje istorice care au trăit cu secole în urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de artişti a încercat să recreeze chipurile mai multor regi, sfinţi, împăraţi sau simpli ţărani plecând de la tablouri, descrieri scrise sau chiar schelete ale acestora. Boredpanda prezintă cum tehnologia ne oferă o imagine la cum arătau oamenii în trecut.

Dacă până acum artiştii care voiau să arate cum ar fi putut arăta un ţăran medieval erau limitaţi de posibilităţile epocii, acum tehnologia le oferă acestora uneltele pentru a-i readuce la viaţă până la cele mai mici detalii.

Henric al IV-lea al Franţei

Imagine indisponibilă

Henric al IV-lea al Franţei a fost regele Franţei între 1589 şi 1610, când a fost asasinat de către un catolic fanatic. Acesta a fost cunoscit şi ca Henric cel Bun pentru preocuparea faţă de bunăstarea supuşilor. Phillippe Froesch a creat o reconstrucţie facială a lui Henric, folosind craniul acestuia ca bază.

Meritamun

Mumia în vârstă de peste 2.000 de ani, cunoscută şi ca „Meritamun”, a fost readusă la viaţă cu ajutorul celei mai recente tehnologii. Folosindu-se de craniul mumiei, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Melbourne şi-au putut da seamă că Meritamun avea vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, avea 1,34 înălţime şi că era anemică. Pentru a-i reconstrui faţa, cercetătorii s-au folosit de mai multe dispozitive medicale, printre care un tomograv computerizat şi o imprimantă 3D.

Nicolaus Copernic 

Imagine indisponibilă

Copernic a fost unul dintre cei mai străluciţi matematicieni şi astronomi din epoca Renaşterii. Acesta a formulat un model al Universului care a plasat Soarele în locul Pământului în centrul Universului. Acum, o echipă medico-legală a reconstruit faţa acestuia folosindu-se de rămăşiţele acestuia. 

Johann Sebastian Bach

Imagine indisponibilă

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) a fost un compozitor german şi organist din perioada barocă, considerat în mod unanim ca unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Antropologul scoţian Caroline Wilkinson a măsurat oasele faciale ale lui Bach şi a creat o imagine 3D a modului în care ar fi arătat chipul compozitorului.

Omul neolitic

Imagine indisponibilă

Reconstrucţia capului unui om neolitic s-a bazat pe scheletul unui bărbat adult excavat în 1863, în Winterbourne Stoke, Anglia. Experţii s-au folosit de analize ale scheletului pentru a recrea o imagina a unui bărbat în jur de 40 de ani care ar fi trăit acum 5500 de ani.

Nefertiti

Imagine indisponibilă

Deşi identitatea sa nu a fost confirmată, oamenii de ştiinţă sunt aproape siguri că „Doamna cea Tânără”, după cum este recunoscut bustul, i-ar aparţine lui Nefertiti.

Sfântul Anton de Padova

Imagine indisponibilă

Sfântul Anton de Padova a fost un preot catolic, născut în 1195 într-o familie înstărită din Lisabona, Portugalia. Acesta a murit la vârsta de 35 de ani în Padova, Italia. Sfântul Anton a fost unul dintre cei mai rapizi sfinţi canonizaţi şi este recunoscut pentru devotamentul şi dragostea sa faţă de săraci şi bolnavi. În 2014, mai mulţi cercetători medico-legali de la o universitate din Padova au reuşit să recreeze imaginea facială a Sfântului Anton folosindu-se de o copie digitală a craniului acestuia şi de cel mai recent program 3D.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite