Google intră în războiul împotriva traficului de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 43% dintre victimele traficului de persoane sunt obşigate să se prostitueze
Aproximativ 43% dintre victimele traficului de persoane sunt obşigate să se prostitueze

Google a lansat reţeaua „Google Global Human Trafficking Hotline Network“, menită să reducă numărul victimelor traficului de persoane, potrivit wired.co.uk

Idea acestei reţelei exista încă de vara trecută însă Google a implementat-o cu ajutorul Polaris Project, Liberty Asia şi La Strada International. Cele trei proiecte acoperă SUA, Europa şi Asia, însă sarcina lor este una de proporţii uriaşe.

Potrivit Google, 21 de persoane sunt victime ale traficului de persoane. Din acestea, 56% provin din Asia. Majoritatea persoanelor au vârste între 18 şi 24 de ani iar 43% dintre victime sunt obligate să se prostitueze.

Aceste numere reprezintă simple estimări, iar cifrele reale sunt probabil mult mai îngrijorătoare. Din acest motiv Google vrea să reunească cele trei grupuri şi a creat o reţea care va monitoriza toate liniile telefonice dedicate victimelor traficului de carne vie.

Când o victimă a traficului de persoane sună la o linie telefonică specială, apelul este înregistrat împreună cu locul din care acesta a fost făcut şi apoi integrat într-o reţea vastă de informaţii care va putea să determine anumite tipare legate de traficul de carne vie. 

Directorul Google Ideas Jared Cohen şi directorul Google Giving Jacquelline Fuller au explicat mişcarea companiei, miercuri, într-o postare pe blog.

„Traficul de persoane, de narcotice şi de arme au un lucru în comun: banii obţinuţi întreţin conflictele, instabilitatea şi represiunea la nivel mondial. Dintre acestea, traficul de persoane este, probabil, cel mai devastator, punând sub sclavie aproape 21 de milioane de oameni şi generând cel puţin 32 de miliarde de dolari annual. 

La summitul Google Ideas de vara trecută, a devenit clar pentru noi că unificarea liniilor telefonice destinate victimelor într-o reţea globală ar putea ajuta la identificarea tiparelor şi ar putea oferi victimelor de pretutindeni o susţinere mai mare“, se arată în postarea Google.

Fiecare dintre grupurile implicate în proiectul Google au primit, de la gigantul internetului, premiul Global Impact Award şi suma de 3 milioane de dolari. Până acum, Google a oferit 14,5 milioane de dolari, sub formă de burse, în încercarea de a lupta împotriva traficuluid de persoane.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite