VIDEO Cinci drone pe care le poţi cumpăra şi folosi. De la minidrone la vehicule de 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O dronă poate fi folosită şi pentru a transporta obiecte mici FOTO Reuters
O dronă poate fi folosită şi pentru a transporta obiecte mici FOTO Reuters

Dronele, vehicule aeriene controlate cu ajutorul telecomenzilor sau smartphone-ului, au ajuns să fie folosite pe scară largă pentru fotografie, filmări, amuzament sau chiar război, în cazul celor mai complexe. Ele pot fi cumpărate şi în România, iar preţurile lor nu mai sunt la fel de prohibitive ca acum câteva luni.

Primele drone au fost gândite şi testate în 1916 de către A.M Low, iar Nikola Tesla le-a descris cu un an mai devreme. Dronele nu trebuie privite doar ca vehicule militare, ca maşini de ucis, ci ca pe mici gadgeturi persoanale cu care ne putem juca sau putem filma. Am decis să vă oferim o privire pe piaţă, către cele mai interesante drone pe care le puteţi cumpăra.

1. Parrot A.R. Drone

Este probabil cea mai cunoscută dronă din momentul de faţă. A ajuns la a doua generaţie şi poate fi controlată cu ajutorul unui smartphone cu iOS sau Android. Pe telefon avem filmarea dronei şi stim exact unde să o orientăm. Totul e ca într-un joc.

Oficial ea este distribuită în România de către Orange, la un preţ de 319 euro.

Drona poate înregistra HD, salvează imaginile prin Wi-Fi sau prin USB şi face poze. Are un procesor de 1 Ghz, Cortex A8, o memorie RAM de 1 GB, un accelerometru pe 3 axe şi un giroscop pe 3 axe. Fuzelajul este construit din polipropilenă expandabilă, acest lucru făcând-o sensibilă la posibile căzături.

Pe site-urile second hand, drona este disponibilă la aproximativ 1.000 de lei, pentru a doua generaţie Parrot AR Drone 2.0.

2. DJI Phantom GPS

Este o dronă mai complexă, compatibilă cu un Go Pro, ceea ce înseamnă că putem face filmări dacă o păstrăm la o distanţă de maximum 300 de metri de noi. Ce înseamnă GPS Drone? Ea se conectează la sateliţi şi-şi ştie locul unde se află, ceea ce înseamnă că va putea ateriza de unde a pornit, dacă nu sunt clădiri în jur.

Dacă am pierdut-o din vizor, dăm comanda "Go home and Land", iar ea se întoarce. Se controlează cu ajutorul unei telecomenzi.

Pentru a funcţiona, drona are nevoie de şapte sateliţi, aşa că nu este recomandat să o pilotăm între clădiri. Nu va funcţiona sau va pierde semnalul şi riscă să se prăbuşească.

3. Walkera QR InfraX

Vreţi o dronă pentru copilul vostru? Aceasta este una dintre cele mai bune, deoarece are un sistem de evitare a accidentelor, cu ajutorul unor senzori. De asemenea, este foarte mică. Senzorii de pe micuţa dronă îi permite să menţină altitudinea şi să nu se izbească de obiecte.

4. Dronă quadcopter RTF

Am descoperit-o pe un site românesc ce oferă servicii de filmare profesională aeriană şi poate fi construită între 10 şi 30 zile. Este o dronă cu patru rotoare, care poate fi folosită pentru filmări aeriene, având suport pentru o cameră foto.

Are navigare autonomă cu traseu predefinitiv prin GPS, funcţie de întoarcere de unde a plecat, telemetrie şi soft special. Timpul de zbor este de 30 de minute, iar distanţa de control garantată este de 2 kilometri.

5. Aibot X6

Este o dronă profesională şi poate susţine chiar aparate DSLR. Se controlează cu ajutorul unei tablete. Susţine o greutate de 2,5 kilograme şi funcţionează cu şase rotoare.

Ajunge la o viteză de 60 de kilometri pe oră şi poate fi programată pentru anumite rute.

Evident, nu e ieftină: 25.000 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite