Microsoft a ascultat de utilizatori şi Office 2013 poate fi mutat de pe un calculator stricat pe unul nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft a anunţat că licenţele de Office 2013 pot fi acum transferate de la un calculator la altul, deşi iniţial anunţase că acest lucru este imposibil. Mutarea vine după protestele utilizatorilor care au considerat că obligativitatea cumpărării unei noi licenţe în cazul în care calculatorul cedează nu ar fi corectă.

Jevon Fark din echipa Office a anunţat pe blogul companiei că, bazându-se pe feedback-ul clienţilor, a decis să permită transferul licenţelor de pe un calculator pe altul, chiar dacă PC-ul sau Mac-ul nu mai este în garanţie. Până acum, doar cei care aveau garanţie aveau această permisiune.

Licenţa de achiziţie a lui Office 2013 va fi schimbată în curând, dar decizia  intră în vigoare începând de astăzi şi se aplică pentru produsele ca Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013, Office Professional 2013 şi alte aplicaţii Office 2013

Contextul scandalului Office 2013

Scandalul a început pe 18 februarie, când mai mulţi utilizatori au remarcat acest lucru şi au început să protesteze şi să dezbată pe Reddit.

Cu toate că noile opţiuni erau diferite de cele de pe Office 2010, până la urmă, nici sistemul de operare WIndows nu poate fi transferat de pe un calculator pe unul nou, deci este o politică tradiţională Microsoft.

Microsoft şi-a lansat ultima ediţie a softului său de productivitate în România pe 31 ianuarie anul acesta.

Microsoft a anunţat disponibilitatea generală a Office 365 Home Premium, o reinventare a liniei de produse Office pentru consumatori. Noua ofertă include cea mai recentă versiune a setului de aplicaţii Office; licenţa de utilizare acoperă până la cinci device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri şi Mac-uri; aduce în plus mai mult spaţiu de stocare în cloud pe SkyDrive, precum şi minute internaţionale pe Skype – toate la preţul de 449 RON pentru un abonament anual, echivalentul a 37.5 RON/lună.

Oferta Microsoft porneşte de la principiul mai multor dispozitive. Astfel, 75% din adolescenţi au un smartphone sau un calculator, iar 73% din oameni dau un email după ce pleacă de la muncă. În plus, stocarea în Cloud asigură o salvare faţă de invazia de date, până în 2020 volumul de date urmând să crească de 35 de ori.

În plus, Microsoft a anunţat că de acum înainte va livra noi funcţionalităţi şi servicii în primul rând în cloud. Astfel, noile scenarii de utilizare şi îmbunătăţirile sunt disponibile abonaţilor serviciului Office imediat ce sunt finalizate, asigurând o experienţă simplificată pentru upgrade şi că utilizatorii au acces în permanenţă la cea mai nouă versiune a software-ului.

Simultan, Microsoft a anunţat şi disponibilitatea Office 365 University pentru studenţi şi profesori, o subscripţie pe 4 ani ce costă 399 RON pentru întreaga perioadă. La nivel global, compania a lansat noile versiuni ale suitei tradiţionale Office: Office Home & Student 2013, Office Home & Business 2013 şi Office Professional 2013. Office 365 pentru companii va primi noi funcţionalităţi şi urmează să fie disponibil pentru în România în doilea trimestru al anului 2013.

Denumirile sub care Noul Office va fi disponibil consumatorilor români, în magazinele de retail şi online, sunt: Office 365 Premium pentru acasă, Office 365 pentru studenţi şi, respectiv, Office 2013 Acasă şi pentru Şcoală, Office 2013 Acasă şi la Firmă şi Office Professional 2013.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite