Prima reacție a președintelui CJ Timiș după acuzațiile ANI: „Ca primar ortodox am fost de acord să se ridice un lăcaș de cult ortodox”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului Județean Timiș a reacționat în urma acuzațiilor de conflict de interese și fals aduse de Agenția Națională de Integritate. Nica susține că nu are nici o temere, „nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice”.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, este acuzat de ANI de conflict de interese FOTO Facebook/Alin Nica
Președintele CJ Timiș, Alin Nica, este acuzat de ANI de conflict de interese FOTO Facebook/Alin Nica

„Am fost reclamat la ANI pentru că, în timpul mandatului de primar la Dudeștii Noi, am aprobat construirea unei biserici ortodoxe în localitate. Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări. Acuzatia de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată”, susține președintele Alin Nica.

Președintele CJ Timiș se mai apără spunând că „se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susține Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea sa de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi”.

„Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet. Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii”, se mai apără Nica.

Liderul PNL Timiș și al CJ Timiș mai spune că „punctual, au fost scoase din context părți din activitatea sa profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devină ținta unui linșaj mediatic”.

„Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci în spatele can-can-ului reclamațiilor, stă neclintită implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales", a mai transmis Alin Nica.

Președintele CJ Timiș nu a făcut nicio referire la acuzațiile potrivit cărora „a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă”.

Acuzațiile ANI

ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica (PNL), a infracţiunilor de conflict de interese și fals în declarații.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițiecu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”precizează ANI, în raportul lor de constatare.

„Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, completează instituția.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite