Schut adoarme şi se trezeşte cu Neşu în gând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul olandez al lui FC Utrecht, care a provocat involuntar accidentarea fundaşului român, povesteşte cum i s-a schimbat viaţa după nefericita zi de la 10 mai 2011. Doar o recuperare totală a lui Neşu l-ar putea face pe Alje Schut (30 de ani) să se liniştească şi să nu se mai gândească la căzătura care l-a imobilizat pe colegul său.

Uriaşul fundaş de 1,93 metri îşi pierde din „înălţime" atunci când vorbeşte despre Neşu. A făcut-o zilele trecute pentru publicaţia „Voetbal International", arătând încă o dată că incidentul l-a marcat pentru tot restul vieţii. „Mă simt atât de ciudat, ca o victimă. Victima este însă Mihai şi lui trebuie să-i acordăm toată atenţia", a precizat la început Schut înainte de a-şi detalia sentimentele trăite în ultimele trei luni. „Nimic nu mai este la fel. De cel puţin cinci ori pe zi mă gândesc la el.

Întotdeauna înainte de culcare îmi revine în minte faza în care am căzut peste el. De asemenea, în fiecare dimineaţă mă întreb cum se mai simte Mihai".  În condiţiile în care nu mai poate întoarce timpul, căpitanul lui Utrecht şi-a dat seama că numai Dumnezeu îl poate recupera pe coechipierul său. „Eu nu sunt o persoană religioasă, dar acum mă rog zilnic ca Mihai să se facă bine. În prima săptămână după accidentare puteam să înnebunesc, mă simţeam total lipsit de putere. Dar ce puteam să fac?", se întreabă ghinionistul olandez. „Mi-am dat seama cât de lipsite de importanţă sunt anumite lucruri în comparaţie cu ce i s-a întâmplat luinNeşu", a conchis Schut.

Utrecht se scufundă fără Neşu

Ca un blestem dat de situaţia incertă a lui Neşu, FC Utrecht a început sub aşteptări noua ediţie a campionatului olandez. După trei etape, alb-roşii încă nu au reuşit să câştige, adunând doar două puncte cu care se află pe locul 12 în Eredivisie. În locul românului, pe flancul stâng al defensivei este folosit australianul Michael Zullo (22 de ani), un jucător fără prea mare experienţă.

"Suferinţa lui Mihai o voi resimţi şi eu pentru tot restul vieţii.''
Alje Schut fundaş Utrecht

Pentru psihicul lui Mihai

Declaraţiile lui Schut îl pot ajuta pe Mihăiţă Neşu (foto) să fie din nou încrezător în şansele de a-şi recupera simţurile pierdute în urma fracturii de coloană vertebrală. „Nu mai e atât de puternic din punct de vedere psihic", mărturisea în urmă cu o săptămână George Ogăraru, unul dintre prietenii apropiaţi ai „Bişonului". „După trei luni ar fi trebuit să facă progrese mai mari", completase Ogăraru, dezvăluind motivul depresiei lui Neşu, aflat în continuare într-o clinică specială din Utrecht.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite