Calificarea la Euro aduce zece milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă România va juca la Euro 2012, tricolorii care au dus greul în preliminarii se pot aştepta la o primă de aproximativ 200.000 de euro de om.

Din punct de vedere al oficialilor FRF, suntem pe punctul de a avea o nouă „Generaţie de Aur". Nu însă pentru felul în care joacă Marica şi compania, ci pentru „comoara" care poate fi adusă în vistieria Federaţiei.

O calificare la Euro 2012 înseamnă o adevărată mană cerească, din moment ce UEFA va răsplăti fiecare asociaţie naţională participantă cu câte opt milioane de euro. Dacă luăm în calcul şi contribuţia sponsorilor (se estimează aproximativ două milioane de euro), putem spune că simpla prezenţă la competiţia din Polonia şi Ucraina va îmbogăţi forul condus de Mircea Sandu cu zece milioane de euro. Mai mult, suma poate creşte cu câteva milioane bune în funcţie de rezultatele de la Euro.

Astfel, dacă o echipă ia trofeul continental câştigând toate meciurile din grupe, atunci va scoate din buzunarul UEFA peste 10 milioane de euro.

Jumătate din bani merg la jucători

Conform sistemului pe care l-a aplicat şi la Euro 2008, ultimul turneu final cu România la start, Mircea Sandu va păstra jumătate din „darurile" de la UEFA în conturile FRF, cealaltă jumătate urmând să fie acordată jucătorilor şi staffului tehnic.



În urmă cu trei ani, forul european a răsplătit calificarea cu doar cinci milioane de euro, iar tricolorii au avut o primă de 100.000 de euro. Proporţional, de această dată elevii lui Piţurcă se pot aştepta la o dublare a primei, titularii putând ajunge chiar la un bonus de 200.000 de euro. Comparativ, pentru calificarea la Mondialul din '94, fiecare jucător a primit 60.000 de dolari. 

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite