VIDEO Soarta Planetei, decisă de un joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Fate of the World" („Soarta lumii", în trad.) pune viitorul Pământului în mâinile jucătorilor
„Fate of the World" („Soarta lumii", în trad.) pune viitorul Pământului în mâinile jucătorilor

V-aţi întrebat vreodată cum ar putea o singură persoană să salveze Planeta de consecinţele schimbărilor climatice? Un joc pe computer inventat de britanici creează mai multe moduri prin care ai putea face exact lucrul acesta, relatează Reuters.

„Fate of the World" („Soarta lumii", în trad.) pune viitorul Pământului în mâinile jucătorilor, plasându-i la comanda unui organism internaţional axat pe probleme de mediu.

Astfel, aceştia ar putea salva omenirea de la efectele creşterii emisiilor nocive sau ar putea să o lase să piară din cauza consecinţelor folosirii combustibililor tradiţionali.

Prin intermediul unor scenarii, jucătorii pot opta pentru geoinginerie sau pentru surse de energie alternativă cu scopul ca temperatura globală să nu crească, resursele naturale să nu se împuţineze şi să nu se înregistreze o explozie demografică în următorii 200 de ani.

Deocamdată a fost lansată o variantă preliminară a jocului, urmând ca în perioada următoare să aibă parte de îmbunătăţiri. Versiunea finală este aşteptată în luna februarie.

Ecologiştii au salutat iniţiativa, afirmând că este o modalitate binevenită de a face oamenii să devină mai conştienţi de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător, dar şi de importanţa alegerilor fiecăruia. Asta cu atât mai mult cu cât jocurile care se axează pe problemele referitoare la drepturile omului şi la dezvoltarea durabilă încep să devină populare.

„Avem nevoie de modalităţi creative pentru a face faţă acestor probleme", a declarat Fiona Bennie, consilier la organizaţia britanică neguvernamentală Forum pentru viitor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite