Degustatorii profesionisti isi solicita intreg creierul la analiza vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de amatori, degustatorii profesionisti de vin isi folosesc ambele emisfere cerebrale atunci cand analizeaza mostrele de licoare. Un studiu stiintific, primul de acest gen din lume, a

Spre deosebire de amatori, degustatorii profesionisti de vin isi folosesc ambele emisfere cerebrale atunci cand analizeaza mostrele de licoare. Un studiu stiintific, primul de acest gen din lume, a fost initiat la Roma: au participat 7 degustatori profesionisti, de varste asemanatoare si 7 amatori. Toti 14 au urmat reguli stricte la degustare: vinul trebuia sa fie tinut 7 secunde in gura inainte de a fi inghitit, in acest timp activitatea cerebrala fiind monitorizata cu ajutorul rezonantei magnetice. In acest fel, s-a constatat ca profesionistii isi folosesc ambele emisfere ale creierului cand apreciaza calitatile vinului, in timp ce neprofesionistii folosesc doar emisfera dreapta. Profesionistii au marturisit ca mecanismul de analiza se declanseaza automat, chiar si cand se incumeta sa deguste ceva "in afara programului".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite