Modelează-ţi silueta cu Power Plate!

Modelează-ţi  silueta cu Power Plate!

În această poziţie, sunt activate toate grupele musculare p

Antrenamentele pe bază de vibraţii cu acest aparat tonifiază muşchii, ard grăsimea şi reduc celulita.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aparatul Power Plate există în România de mai mulţi ani în centrele de întreţinere corporală şi în sălile de fitness. Tehnologia pe care o are la bază a fost utilizată în anii '70 în cadrul antrenamentelor cosmonauţilor ruşi.

Astăzi, Power Plate este considerat unul dintre cele mai bune aparate de fitness. Foarte multe vedete internaţionale au apelat la el pentru a-şi remodela silueta sau pentru a scăpa de celulită. Printre ele se numără Madonna, Annie Lennox, Matt Damon, Claudia Schiffer, Julia Roberts şi Monica Bellucci.

Zece minute, cât o oră de fitness

Platforma, partea cea mai importantă a aparatului, generează impulsuri mecanice care produc contracţii reflexe ale musculaturii. Vei percepe aceste contracţii ca pe nişte vibraţii puternice. Ele sunt vizibile, căci pielea „tremură" în timpul antrenamentelor.

Cu ajutorul benzilor ataşate aparatului se exersează musculatura braţelor

Poate cel mai mare avantaj al antrenamentelor cu acest aparat este că oferă rezultate într-un timp mai redus decât exerciţiile fizice convenţionale. Zece minute de vibraţii pe Power Plate echivalează cu o oră de fitness. Prin urmare, aceasta este o soluţie avantajoasă pentru persoanele care vor să economisească timp.

Pentru că stimulează metabolismul şi intensifică arderile grăsimilor, antrenamentele cu Power Plate ajută la scăderea în greutate şi la atenuarea celulitei. Printre beneficii se numără şi îmbunătăţirea flexibilităţii articulaţiilor, precum şi creşterea tonusului şi a masei musculare.

Producătorii aparatului susţin că acesta poate activa până la 95-97% din fibrele musculare, inclusiv grupe de muşchi mai greu de „lucrat" în timpul exerciţiilor obişnuite. Ca dovadă că antrenează musculatura, majoritatea persoanelor care folosesc Power Plate fac febră musculară. Ea ajunge la intensitatea maximă în a treia zi de la antrenamentul cu acest aparat.

Datorită faptului că stimulează circulaţia sangvină şi pe cea limfatică, aparatul cu vibraţii detoxifică organismul, ca oricare alt tip de exerciţii fizice. El poate chiar să îmbunătăţească aspectul pielii. Aparatul Power Plate solicită ligamentele şi oasele mult mai puţin decât exerciţiile fizice obişnuite.

Din acest motiv, poate fi folosit şi de vârstnici. El este chiar recomandat femeilor după vârsta menopauzei pentru a preveni sau a stopa demineralizarea osoasă (osteoporoza) care apare adeseori pe fondul reducerii nivelului de hormoni feminini.

Cum se foloseşte

Pentru a utiliza aparatul, trebuie să te urci pe platformă şi să te prinzi de mânerele sau de benzile cu care este prevăzut. Poţi exersa concomitent mai multe grupe musculare sau câte una, în funcţie de poziţia în care stai pe aparat.

În această poziţie, se conturează posteriorul şi coapsele

„Antrenamentele cu Power Plate se fac obligatoriu în prezenţa unui instructor, pentru că doar acesta poate indica poziţiile corecte în care se stă pe aparat. De exemplu, persoanele care se antrenează cu Power Plate trebuie instruite să ţină genunchii uşor îndoiţi.

În caz contrar, vibraţiile ajung în cutia craniană şi produc ameţeli, dureri de cap şi tulburări de vedere", explică instructorul kinetoterapeut Diana Sonu de la Centrul de Întreţinere Corporală BeLight din Bucureşti. Un alt risc al utilizării incorecte a aparatului este acela de a face întinderi musculare.

Fiecare poziţie trebuie menţinută pentru 30 de secunde la primele antrenamente şi ulterior pentru 45 de secunde. Tot treptat, instructorul va creşte şi frecvenţa vibraţiilor. „O şedinţă de Power Plate durează 20 de minute, la care se adaugă alte 5 minute pentru câteva exerciţii de stretching (tot pe aparat, dar cu o frecvenţă redusă a vibraţiilor) şi apoi încă 5 minute de masaj cu aparatul, dar cu un alt tip de vibraţii", spune instructorul Diana Sonu.

Contrar percepţiei unor persoane, acesta nu este un aparat pentru leneşi, pe care să-l laşi să te „lucreze" în timp ce te relaxezi citind o revistă. Antrenamentele sunt foarte solicitante şi vei transpira la fel de mult ca în timpul unei şedinţe de fitness.

Are şi contraindicaţii

Nu poţi să foloseşti acest aparat dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală cu mai puţin de trei luni în urmă şi nici dacă eşti însărcinată. Nu pot urca pe Power Plate nici persoanele cu boli cardiovasculare şi cele cu epilepsie. Preţul unei şedinţe variază de la 40 de lei la 70 de lei, în funcţie de salonul sau de sala de fitness. Abonamentele sunt mai avantajoase.

Cât de eficiente sunt cremele anticelulită

Specialiştii ne sfătuiesc să folosim creme special concepute pentru celulită care au efect vasodilatator, de încălzire a pielii, şi care, în acelaşi timp, stimulează drenajul limfatic. În acest sens, îţi recomandăm pachetul anticelulită Elancyl Liporeductor Duo (1), care conţine şi un gel exfoliant cadou.

 Gelul este pe bază de cafeină şi are rolul de a stimula eliminarea celulelor moarte, facilitând astfel pătrunderea în piele a substanţelor active din concentratul Liporeductor Duo (se foloseşte o dată la 24 de ore) tot pe bază de cafeină care eliberează substanţele active pe tot parcursul zilei.

Primele rezultate apar în numai 14 zile de utilizare, deoarece cafeina are capacitatea de a fragmenta lobulii de grăsime. Preţ:121 de lei. Un alt produs pe bază de cafeină este şi CelluDestock de la Vichy (2). În plus, acesta mai conţine şi lipocidină, o substanţă care împiedică transformarea preadipocitelor (incapabile să stocheze grăsimi) în adipocite mature (care pot să stocheze până la de 60 de ori volumul lor în grăsimi). Preţ: 112 de lei.

Cu acest exerciţiu se tonifiază abdomenul

Stimulează circulaţia sangvină

Pentru a stimula circulaţia sangvină şi, implicit, pentru a da fermitate pielii, poţi folosi crema anticelulită Good-bye Cellulite de la Nivea body (3). Aceasta conţine molecule de L-carnitină, care facilitează transformarea acizilor graşi din grăsime într-o sursă de energie. Preţ: 37,7 lei.

De asemenea, compania farmaceutică Farmaceris îţi pune la dispoziţie două produse din gama „Cellu Free", care ajută la eliminarea, în cel mai scurt timp, a inesteticei celulite. În prima fază, se recomandă aplicarea peelingului pentru corp (4), întrucât conţine particule exfoliante ce stimulează microcirculaţia pielii şi accelerează procesele metabolice (arderea grăsimilor, eliminarea toxinelor). Preţ: 72 de lei. După ce pielea se usucă, se aplică gelul-cremă anticelulitic (5). Conţine sistemul pe bază de aminoacizi cu L-carnitină şi complexul inovator Im Formula care protejează fibrele de colagen. Preţ: 69 de lei.

8 din 10 femei suferă de celulită, potrivit medicilor dermatologi.

Se asociază cu dieta şi cu sportul

Se apreciază că opt femei din zece suferă de celulită. În primele stadii, celulita nu este vizibilă decât atunci când pielea se strânge în pliu (ia aspect de coajă de portocală) şi de aceea nici nu se iau măsuri. Din păcate, atunci când la nivelul pielii apar acele denivelări înseamnă că ţesutul şi-a pierdut deja tonusul din cauza creşterii în volum a adipocitelor.

În plus, strângerea fibrelor de colagen în jurul celulelor grase îngreunează circulaţia sangvină şi împiedică drenajul limfatic (circulaţia limfatică şi eliminarea toxinelor din corp). Cauzele apariţiei celulitei sunt complexe (se poate moşteni, dar poate avea şi o cauză hormonală ori poate fi o consecinţă a stilului de viaţă sedentar), de aceea, tratamentul problemei implică o abordare complexă. În primul rând, se recomandă o dietă strictă bazată pe cât mai multe fructe şi legume şi doi litri de apă pe zi. În ceea ce priveşte sportul se recomandă zilnic câte 30 de minute.


citeste totul despre: