Ceapa - sanatate si longevitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La popoarele care consuma multa ceapa - bulgarii de exemplu - speranta de viata, desigur, se concretizeaza in numarul mare de centenari. Persoanele care consuma zilnic doi bulbi de ceapa, fierti sau

La popoarele care consuma multa ceapa - bulgarii de exemplu - speranta de viata, desigur, se concretizeaza in numarul mare de centenari. Persoanele care consuma zilnic doi bulbi de ceapa, fierti sau cruzi, isi imbunatatesc categoric starea de sanatate, comparativ cu cele care o evita. In compozitia cepei se includ multe minerale in cantitati semnificative. Dintre acestea mentionam doar cateva: potasiu (185 mg), fosfor (47 mg), calciu (41 mg), clor (24 mg), dar si vitamine: Vitamina A (40 U.I), Vitamina C (150 U.I), Vitamina B1 (5 U.I). Ceapa contine si un antibiotic natural (alicina), care combate germenii patogeni, protejand in acelasi timp flora microbiana. Datorita elementelor care intra in compozitia sa, ceapa poate sa combata stresul, in special ceapa verde. O calitate foarte apreciata a cepei este si aceea ca ea poate sa diminueze procesul de degenerare a sistemului imunitar, datorita prezentei vitaminelor si a enzimelor pe care le contine. Este si un diuretic puternic, ce contribuie la eliminarea ureei si clorurilor. Specialistii recomanda ceapa pentru prevenirea afectiunilor cardiace, reumatice, dar si in lupta cu gripa, diareea, paraziti intestinali, obezitatea, ateroscleroza, rahitismul, migrena, hipoglicemia. Este recomandata pentru calitatile sale, specia de ceapa rosie, de apa cum i se spune popular, pentru ca este mai usor suportata de stomac. S-a constatat ca ceapa deshidratata este mai concentrata decat cea proaspata. In prevenirea cancerului, cepei ii revine, de asemenea un rol important. Prin continutul unei substante (quercitina) ceapa este considerata un pretios agent anticancerigen.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite