Pacu, peştele cu dinţi de om care atacă părţile intime ale pescarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Pescarul Ron Rossi, din Philadephia, SUA, a prins în timpul unei ieşiri cu fiul său Frank un peşte poreclit „Spărgătorul de nuci‟, care trăieşte în mod obişnuit în apele Amazonului.

Specia rară despre care Ron Rossi şi fiul său Kevin au crezut iniţial că este un piranha, s-a dovedit a fi peştele pacu, un exemplar omnivor originar din Brazilia ai cărui dinţi seamnă izbitor cu dantura umană. Peştele pacu, care atacă, potrivit „Daily Mail‟, testiculele înotătorilor sau ale pescarilor, poate atinge lungimea de 1,21 metri şi greutatea de 25 de kilograme. 

Cel mai probabil, această specie de peşte apare în alte zone ale lumii atunci când este eliberat de proprietarii care îi cumpără pentru a-i ţine în acvarii. 

Aşa se explică existenţa peştilor pacu  şi în Sena, la Paris, în Scandinavia şi Oceania. Un astfel de peşte se pare că ar fi cauzat moartea a doi bărbaţi din Papua Noua Guinee.

Potrivit cercetătorilor din Danemarca, informaţiile potrivit cărora peştii pacu ar devora organele genital ale bărbaţilor ar fi simple exagerări care au pornit de la un avertisment pentru înotători scris în glumă. Aceştia atacă testiculele, dar o astfel de muşcătură nu ar trebui să pună în pericol viaţa cuiva. 

Unii experţi se tem mai mult pentru sănătatea faunei locale, iar alţii încearcă să calmeze oamenii susţinând că peştii pacu nu pot supravieţui în ape reci. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite