Simona, schimbă „farfuria“ pe trofeu! „Iubesc totul în legătură cu acest turneu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a pierdut două finale la Paris
Simona Halep a pierdut două finale la Paris

Finalistă în 2014 şi 2017 pe zgura pariziană, Simona Halep va încerca să câştige primul Grand Slam al carierei la Roland Garros. Competiţia va fi una dură: dintre primele 32 de jucătoare lipseşte doar una, iar Serena Williams revine şi ea.

A 122-a ediţie a French Open începe duminică la Paris, cu Simona Halep printre favorite. Pentru româncă, Roland Garrosul a părut dintotdeauna varianta cea mai la îndemână să câştige primul trofeul de Grand Slam al carierei. Ne amintitm, desigur, de finalele pierdute pe muchie de cuţit cu Maria Şarapova, în 2014, şi cu Jelena Ostapenko în sezonul trecut. De altfel, eşecul cu letona a fost unul dintre cele mai dureroase din cariera Simonei, iar Darren Cahill a dezvăluit într-un interviu că jucătoarea noastră a plâns nopţi în şir după acea partidă.

Să joace a treia finală la Paris şi să o şi câştige de această dată ar fi un vis împlinit pentru Simona Halep, care îşi va păstra şi poziţia de lider mondial şi va scăpa de presiunea de pe umerii săi. Însă nu va fi deloc uşor pentru jucătoarea noastră, atâta vreme cât toate marile tenismene vor fi la Paris şi vor căuta acelaşi lucru. De altfel, să vorbeşti despre favorite pe tabloul feminin nu e recomandabil, având în minte şi ce s-a întâmplat cu Ostapenko anul trecut.  Şi Simona ştie acest lucru. “Nu are rost să discutăm despre favorite. Cred că e un turneu deschis, oricine din primele 15-20 de jucătoare are o şansă şi chiar din afara acestui top” . 

Serena e marea sperietoare
Din primele 32 de jucătoare ale clasamentului WTA lipseşte doar una, Agnieszka Radwanska. Vor fi însă prezente Serena Williams, de trei ori campioană la Paris, şi Victoria Azarenka, fost lider mondial. Deşi ar fi putut să îi ofere Serenei Williams statutul de favorită, organizatorii de la Roland Garros au decis să stabilescă ordinea capilor de serie strict pe baza clasamentului WTA, iar Serena Williams este pe locul 453. Singurul “favor” care i se face americancei este că nu va trebui să joace în calificări, ci va intra direct în turul unu. De la revenirea în circuit, Serena nu a dat pe nimeni pe spate: ea a jucat patru partide, la Indian Wells şi la Miami, înregistrând două victorii şi două eşecuri.

Decizia organizatorilor i-a supărat pe americani. „Serena e pedepsită pentru că a născut”, au scris cei de la USA Today. „Aceasta e singura modalitate în care putem interpreta această hotârâre. Ideea că unii jucători trebuie să aleagă între familie şi cotinuarea carierei e la fel de demodată precum rachetele de lemn. Dacă există o federaţie internaţională  care considera sarcina un obstacol sau un handicap, atunci aceea e WTA”, se spune în articol.

Americanca rămâne  o “sperietoare”, însă marile pericole pentru Simona Halep vin partea jucătoarelor care au impresionat până acum pe zgură. Vorbim de Elina Svitolina, care a spulberat-o pe Halep în finala de la Roma, sau de Petra Kvitova, câştigătoare a două turnee pe zgură în 2018, la Praga şi Madrid. De asemenea, potenţialul Muguruzei pe zgură e de luat în seamă, la fel cum Wozniacki poate şi ea să aibă un cuvânt de spus. Şi să nu uităm de Şarapova. Graţie parcurului ei de la Roma, ea a urcat în topul WTA, va fi a 28-a favorită a turneului şi evită astfel o confruntare-şoc din primele tururi.

Zgură favorabilă tuturor
Simona Halep crede că zgura o avantajează pentru că e nevoie de picioare rapide, care să facă faţă schimburilor lungi de mingi. Pe de altă parte, zgura de la Paris favorizează şi jucătoarele care au lovituri puternice în repertoriu. „Dacă ne uităm în trecut, vedem că turneul a fost câştigat de Serena, Şarapova sau Muguruza, care dau tare în minge. Deci, Roland Garrosul e deschis oricărui tip de jucătoare. Mie îmi place pentru că pot să alerg, să alunec, am mai mult timp să văd terenul şi să deschis unghiurile”, consideră liderul mondial.

După cum se spune, fără resentimente. Am câştigat trofeul la juniori aici. Este aproape de ţara mea. Iubesc Parisul, să fiu aici şi să vizitez oraşul. Iubesc totul în legătură cu acest turneu


Tragerea la sorţi de la Roland Garros
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite