S-a întors roata: Steaua, „furată“ ca-n codru. Arbitrajul catastrofal şi amatorismul au doborât campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Colţescu
Sebastian Colţescu

Acum două etape, trupa pregătită de Mirel Rădoi a învins, la Botoşani, datorită ajutorului primit de la Alexandru Tudor. Miercuri, la Giurgiu, bucureştenii au dat înapoi punctele luate nemeritat, fiind „măcelăriţi“ de Sebastian Colţescu.

„Adevărul“ a explicat, după FC Botoşani - Steaua, scor 0-1, de ce Alexandru Tudor poate fi considerat cel mai mare stelist cu fluier în gură. Acum, după prestaţia sa de la Giurgiu, Sebastian Colţescu poate fi catalogat drept centralul care a dezavantajat cel mai rău Steaua în ultimul deceniu!

Cel mai important meci al etapei cu numărul 6 a fost făcut vraişte de arbitrul craiovean de 38 de ani, care se află şi pe lista FIFA. De fapt, toată brigada delegată la Giurgiu a avut o prestaţie jalnică. Iată de ce:

*Minutul 5: Papp a înscris după o lovitură liberă, dar Colţescu a văzut un fault în atac asupra lui Junior Morais. De fapt, Papp a lovit, mai întâi, balonul cu capul, iar apoi s-a suit pe fundaşul Astrei din inerţie. Intrat prin telefon la Digi Sport, fostul arbitru, Ion Crăciunescu, a confirmat că golul Stelei ar fi trebuit să fie validat.

image
image
image

*Minutul 21: Adi Popa a marcat, dar tuşierul Sebastian Stoianov l-a văzut pe Hamroun pe linia porţii şi a considerat că, aflat în ofsaid, algerianul a influenţat faza. De fapt, Hamroun nici n-a atins balonul, iar a doua reuşită a roş-albaştrilor ar fi trebuit să fie validată şi ea. Din nou, Ion Crăciunescu a confirmat greşeala care a defavorizat Steaua.

image


*Minutul 42: Guilherme a avut o intrare „criminală“ asupra lui Boldrin şi a văzut doar „galben“. Fundaşul roş-albaştrilor ar fi trebuit să fie eliminat. A fost singura decizie pro-Steaua de-a lungul întregului meci.

*Minutul 70: Budescu a fost lansat spre poartă, însă Cojocaru a ieşit şi prins balonul. Goalkeeper-ul a fost însă pălmuit, în mod clar, de Budescu. Acesta ar fi trebuit să vadă „roşu“ pentru gestul său nesportiv, dar a scăpat doar cu un „galben“.

*Minutul 75: Tade a marcat pentru Steaua, dar asistentul Mircea Grigoriu a văzut un ofsaid imaginar şi a anulat al treilea gol al Stelei fără nicio justificare!

image

Becali a plecat la 0-2

Dincolo de arbitrajul groaznic de la Giurgiu, partida a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost dominată de Steaua, iar a doua de Astra. Numai că golurile bucureştenilor din primele 45 de minute au fost anulate pe când, după pauză, reuşitele gazdelor, semnate de Alibec (51) şi Budescu (61-penalty), au fost validate.

Scârbit de arbitraj şi de jocul slab al echipei după pauză, Gigi Becali a părăsit stadionul, imediat după ce Budescu a majorat scorul.

Amatorism în cazul lui Muniru

Până să fie doborâtă de greşelile comise de „cavalerii fluierului“, campioana s-a lovit şi de amatorismul oamenilor din conducerea clubului. Potrivit Digi Sport, Sulley Muniru a făcut încălzirea cu echipa, însă n-a putut evolua, deoarece Sebastian Colţescu a observat că în carnetul de joc al africanului e trecut, în continuare, CFR Cluj, în loc de Steaua!

La finalul partidei, Mirel Rădoi a încercat să muşamalizeze cazul deşi, potrivit Digi Sport, informaţia a fost confirmată de observatorul de joc. „Muniru a jucat atât de multe meciuri într-o perioadă scurtă, a simţit nişte dureri şi n-am vrut să riscăm cu el. Nu ştiu nimic altceva despre legitimaţia lui de joc. A venit la mine şi a spus că nu poate să joace“, a spus Rădoi.

Astra, noul lider al Ligii I

Victoria scandaloasă a giurgiuvenilor a trimis Astra pe locul 1 cu 11 puncte. Podiumul e completat de Viitorul şi de CSMS Iaşi, fiecare formaţie având 10 puncte. Steaua e pe cinci cu 9 puncte.

CITEŞTE ŞI:

*Becali, bulversat după „jaful“ de la Giurgiu: de ce a plecat de la meci şi ce sfat i-a dat arbitrului care a nimicit Steaua

*Steaua ţipă ca din gura de şarpe: Argăseală a venit în faţa camerelor tremurând de nervi. Ce a spus Rădoi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite