Vremea revanşei pentru România U21! Cu cine vor juca tricolorii antrenaţi de Mutu la turneul final al CE din 2021!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

Joi, la Nyon a avut loc tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de tineret, care va avea loc, anul viitor, în Ungaria şi Slovenia.

„Tricolorii” au picat în aceeaşi grupă cu naţionala care i-a eliminat de la turneul final din urmă cu un an, Gemania, învingătoare în semifinale cu 4-2  şi vor avea astfel posibilitatea să îşi ia revanşa pentru ratarea finalei. Tot în grupa României se mai afla Ungaria, calificată din postură de ţară organizatoare, şi Olanda, reprezentativa care a jucat ultima dată la EURO U21 în 2013 şi care şi-a câştigat seria din preiminarii 

Euro U21 se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021, ultimă fază la care participă ocupantele primelor două locuri în fiecare grupă.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

A: Ungaria, Germania, România, Olanda;

B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia;

C: Rusia, Franţa, Islanda, Danemarca;

D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia.

România este la a doua participare consecutivă la turneul final al CE under 21. La ediţia precedentă, care a avut loc în Italia, în 2019, tricolorii au ajuns până în semifinale, unde au fost eliminaţi de Germania, cu scorul de 4-2.

La CE din 2021, România, antrenată de Adrian Mutu, s-a calificat după ce a ocupat locul al doilea în Grupa a VIII-a a preliminariilor, după Danemarca, dar înaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord şi Malta

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite