România - Turcia / Conferinţă de presă Victor Piţurcă şi Ciprian Marica: "Suntem favoriţi la locul doi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă şi Ciprian Marica, după victoria cu Ungaria FOTO Rpressport.ro
Victor Piţurcă şi Ciprian Marica, după victoria cu Ungaria FOTO Rpressport.ro

Victor Piţurcă şi Ciprian Marica au vorbit despre meciul de mâine, dintre România şi Turcia (ora 21.00, Antena 1 şi GSP TV). Vezi aici declaraţiile lor.

Victor Piţurcă a spus înaintea partidei România-Turcia: "Turcia era favorită certă la locul doi înaintea preliminariilor, dar a avut un recul şi a pierdut puncte importante. România a demonstrat că e mai bună ca Turcia până acum. În afară de Bourceanu, nu avem jucători indisponibili în lot. Până la ora meciului cu Turcia, va dispărea de tot starea de oboseală din lotul României. 

Fatih Terim poate face minuni în orice moment. Nu ştiu ce jucători accdentaţi au ei, dar nu cred că vor fi probleme majore până la ora jocului. În comparaţie cu noi, Terim are de unde alege.  

Jucătorii care intră în teren trebuie să poată să lupte pentru a obţine cel puţin un meci egal. Avem un uşor avantaj, pentru că ne ajunge şi remiza şi atunci nu trebuie să riscăm la fel de mult.      

Să vedem dacă va intra Marica din primul minut, pentru că nu m-am hotărât. Mă interesează mai puţin în acest moment la ce echipă va juca el, îşi va găsi o echipă după acest meci. 

Ar fi păcat ca stadionul să nu fie plin la un meci de asemenea importanţă. Eu sper ca suporterii, până mâine,, să ia bilete. Asta e, dacă nu vor veni, noi trebuie să ne facem treaba noastră". 

De ce vă interesează pe voi de banderolă? (către jurnalişti) Trebuie să schimbăm căpitanul din două în două zile?

Chiar dacă vor câştiga meciul de mâine, şansele ca turcii să ajungă la baraj sunt foarte-foarte mici. O ştie toată lumea, şi Terim, şi jucătorii, şi voi, cei din mass-media. Prin ce a demonstrat România, cred că e favorită să meargă la baraj. 

Turcia stă bine de la mijloc în sus, dar Arda Turan mi se pare cel mai valoros. Buruk, Bulut sunt foarte buni în atac. Turcia nu are puncte slabe. 

Pentru un jucător de fotbal e satisfacţia supremă să meargă la un Mondial sau la un European. Altfel, nu simte că a jucat fotbal. Discuţiile astea le-am avut cu jucătorii şi eu sunt conştienţi de asta. 

S-ar putea ca Tănase să se regăsească printre titulari, nu ştiu. Ce-a făcut aşa extraordinar? A jucat bine, la fel ca toţi ceilalţi. 

Ciprian Marica

Ne dorim să repetăm figura frumoasă din meciul cu Ungaria şi să rămânem pe poziţia de baraj. 

Mă simt bine din punct de vedere fizic, domnul Piţurcă va decide care va fi tactica şi dacă mă voi încadra în această tactică. 

Cu Ungaria am simţit omul în plus, publicul. Casele de bilete sunt deschise, îi aşteptăm pe oameni la stadion. Fac un apel şi le transmit că noi vom da totul, să vină la stadion.  

Ne va fi mult mai greu cu Turcia decât cu Ungaria. Ideea este ca jocul nostru să funcţioneze, să nu ne intereseze jocul Turciei. Primordial este să nu luăm gol, dar obiectivul nostru nu e egalul, cu victoria!".  

      

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite