Prăbuşire totală: Dragomir spune că România a ales să-şi organizeze liga după un sistem falimentar şi unic în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al LPF spune că fotbalul românesc la nivel de cluburi va încasa o lovitură devastatoare, odată cu startul noului sezon.

După ce, în ultimii ani, tot mai multe echipe au gâfâit pentru a încheia sezonul în primul eşalon din cauza problemelor financiare, iar Liga a II-a a devenit o glumă proastă prin retragerea periodică a cluburilor, FRF şi LPF au luat decizii radicale. Cele mai importante au vizat reorganizarea primelor trei ligi. 

Mai precis, s-a aprobat micşorarea numărului de echipe în aceste eşaloane. Drept urmare, în sezonul care stă să înceapă:

*Din Liga I vor retrograda ultimele şase formaţii, în loc de patru ca până acum.

*Din Liga a II-a vor promova două echipe, în loc de patru ca în trecut.

Astfel, din sezonul 2015-2016 vom avea un prim eşalon cu 14 cluburi şi o singură serie de „B“ cu 20 de echipe. Aceste schimbări nu sunt însă pe placul lui Dumitru Dragomir, cel care a condus Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), timp de 17 ani.

Ce a spus?

„Mi se pare că s-a făcut o mare greşeală. E fără precedent în istoria omenirii să retrogradeze şase echipe dintr-un campionat. Retrogradau patru în primul an şi dacă nu-mi convenea cu 16, reglam anul următor. Fotbalul românesc, cel puţin la nivel de club, va scădea foarte mult, pentru că nu sunt fonduri. Va fi un an dezastruos din punct de vedere al retrogradării. O să vedeţi, nimeni nu s-a gândit la asta. Toată lumea spune că se pricepe, dar nu înţelege nimic. Cluburile care vor retrograda, praful se va alege de ele. Nu trebuia să tăiem imediat atât de mult. Mergi în trepte. Putei să vii la 14, dar sunt puţine. Nu e drept să retrogradeze o dată şase echipe. Acestea sunt moarte definitiv şi irevocabil. Vii cu o retrogradare de patru echipe, după aceea dai iar patru şi gata, s-a terminat“, a declarat Dragomir la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite