Cine ne apără de greci? Pantilimon sau Lobonţ? Cei doi portari, analizaţi de oamenii de fotbal de la noi. Cât a jucat fiecare goalkeeper din lotul României, în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lobonţ sau Pantilimon? FOTO: Colaj Adevărul
Lobonţ sau Pantilimon? FOTO: Colaj Adevărul

Tătăruşanu nu s-a pregătit nici marţi normal şi are şanse infime să apere vineri la Pireu (21.45, România TV). Aşa că selecţionerul Victor Piţurcă are de ales între Lobonţ şi Pantilimon pentru meciul tur cu grecii, din barajul pentru CM. Lui Lung Jr. nimeni nu-i dă şanse.

Victor Piţurcă a luat cunoştinţă şi cu cealaltă faţă a monedei. În loc de norocul său proverbial, selecţionerul României a fost lovit dur în ultimele zile de o serie de ghinioane, chiar înaintea barajului cu Grecia. 

Mai întâi a căzut Pintilii, apoi Chiricheş, iar pe listă s-a adăugat de luni seară şi titularul buturilor, Ciprian Tătăruşanu

Goalkeeper-ul Stelei nu s-a putut pregăti normal marţi, din cauza durerilor persistente din zona lombară, aşa că, aproape sigur, vineri, 21.45, la Pireu, Piţurcă va începe meciul cu un alt portar. 

Se pune întrebarea cine e cel mai în formă din cele trei opţiuni rămase, Pantilimon, Lobonţ sau Silviu Lung Jr? Foşti mari goalkeeperi, foşti mari internaţionali şi oficiali care conduc acum destinele fotbalului românesc şi-au dat cu părerea în legătură cu ultima dilemă care-l frământă pe „Piţi“. 

Toţi regretă absenţa lui Tătăruşanu şi îl creditează cu cele mai mari şanse pe Pantilimon. 

Dumitru Dragomir: „Îl prefer pe Pantilimon, e cât Casa Scânteii“

„Cred că Tătăruşanu e cel mai în formă portar din România, dar, dacă nu va putea evolua atunci aş merge pe mâna lui Pantilimon, care la naţională a arătat că este un portar valoros. Plus că, în ultima perioadă, Pantilimon a evoluat pentru City, spre deosebire de Bogdan Lobonţ, care nu mai prinde echipa la Roma“, a declarat marţi Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei ’86 şi preşedinte de imagine al grupării din Ghencea, în acest moment. 

Părerea lui Duckadam este împărtăşită şi de către Ilie Dumitrescu. Fost antrenor în Grecia şi cunoscător al stilului elen, Dumitrescu insistă că la meciul de la Pireu tricolorii vor avea bătăi de cap la fazele fixe. 

„Eu cred că va apăra Pantilimon. Consider că la jocul cu Grecia va fi foarte important să avem siguranţă la anumite faze fixe, pentru că vor fi faze fixe, unde noi am stat destul de rău. Avem nevoie de un portar care să iasă pe centrări, un portar de tipul lui Tătăruşanu. Pantilimon trece printr-un moment foarte bun, a muncit foarte mult pentru a ajunge la nivelul acesta. A rămas să se bată pe postul acesta de titular, deşi a avut ofertă de la Hull, în prima ligă din Anglia, l-a luat, a jucat. Eu cred că este pregătit să apere“, a explicat Dumitrescu, la DigiSport. 

Tot pe mâna lui Pantilimon merge şi Dumitru Dragomir, care consideră şi el că pe „tricolori” îi va aştepta în Grecia un asediu total şi multe centrări.

„Îl prefer pe Pantilimon şi nu pe Lobonţ, pentru că grecii vor veni cu centrări şi el e mare, cât Casa Scânteii. Apoi Pantilimon a fost titular în cel mai tare campionat al lumii“, a conchis Dragomir.

Rică Răducanu: „E nevoie de portar cu joc bun de picior“

Contactat de „Adevărul“, fostul mare portar al Rapidului, Rică Răducanu. susţine că nu centrările vor fi marea problemă la Pireu. Rică se aşteaptă la un altfel de scenariu şi insistă că vineri cel mai bun pentru noi ar fi un alt tip de portar. 

„Eu cred că la un astfel de meci, cum e cel cu Grecia, ne-ar trebui un portar cu un joc bun de picior. Grecii nu sunt din aceia care să joace pe sus, să arunce mingile la bătaie. Va conta foarte mult inspiraţia lui Piţurcă. La meciul ăsta ar fi fost bun un Stanca! Deci, asta vă zic, avem nevoie de un portar cu un joc bun de picior. Dintre cei pe care-i avem, cel mai bun la acest capitol pare Lobonţ, părerea mea. Deşi cred că, până la urmă, pe teren va intra Pantilimon“, a spus Rică Răducanu. 

Marţi după amiază au venit şi veşti mai bune (pe cale oficială), din tabăra naţionalei, dar totul ar putea fi un alt joc al lui Piţurcă, care ţine ca grecii să nu afle decât extrem de târziu titularii României. 

„Tătăruşanu e mult mai bine acum, cred că va juca în meciul de vineri“, a transmis presei fundaşul Astrei, Alexandru Măţel, într-o conferinţă de presă. 

Decizia este doar în mâinile lui Piţurcă şi nu e deloc uşoară. Are de ales între a forţa, eventual, un portar bun, experimentat, care s-a accidentat, un veteran care stă pe bancă la Roma, un goalkeeper care a început să apere în prima ligă din Anglia la o echipă de top şi unul care are multe meciuri (dar şi gafe) în Liga I. 

TABEL PORTARI

Citeşte şi

Barajul România – Grecia, prin ochii lui Pantelis Kapetanos. Atacantul Stelei a vorbit cu presa elenă despre play-off

Răzvan Cociş: „La ultimele meciuri am decis să nu vin, dar cu Grecia sunt pregătit“

Grecia - România / Partida de la Atena va fi comentată la România TV de Emil Grădinescu şi de Viorel Moldovan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite