Moment istoric în tenisul feminin: Sărbătoarea tunisienilor ne arată încă o dată de ce trebuie să o preţuim pe Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va încheia al doilea an consecutiv pe primul loc mondial, performanţă pe care au mai reuşit-o doar alte nouă sportive de-a lungul istoriei. Chiar şi aşa însă, românca e, în continuare, contestată de mulţi frustraţi.

Simona Halep e cea mai bună jucătoare a lumii la ora actuală, are un titlu de Grand Slam în palmares, 18 titluri WTA câştigate, dar şi alte 14 finale disputate!

În ciuda acestui CV stelar, nu toţi realizează dimensiunea performanţelor colosale reuşite de constănţeanca de 27 de ani care şi-a câştigat definitiv locul în istoria tenisului feminin. Pentru a înţelege, totuşi, ce înseamnă Simona Halep pentru România e suficient să pomenim de ce tunisienii sunt în delir în aceste zile.

Ons Jabeur (101 WTA) tocmai a devenit prima jucătoare din această ţară care a izbutit o calificare în semifinalele unui turneu WTA. Această calificare e sărbătorită ca pe un mare eveniment în Tunisia, acolo unde partida pe care Jabeur o va disputa, astăzi, la Kremlin Cup, în compania lui Sevastova (11 WTA) e aşteptată de toată lumea.

Tunisia are doar două jucătoare în Top 1000 WTA: Jabeur (101 WTA) şi Chiraz (673 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite