România, egala Serbiei în Liga Naţiunilor. Tricolorii au tras cu dinţii de un punct, după gafele lui Tamaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săpunaru, în duel cu Mitrovici FOTO EPA-EFE
Săpunaru, în duel cu Mitrovici FOTO EPA-EFE

România a scos un 0-0 muncit cu Serbia în Liga Naţiunilor. Gabriel Tamaş s-a întrecut în gafe, a fost eliminat şi a provocat un penalty ratat de oaspeţi.

România avea nevoie de o victorie pentru a prelua şefia grupei în Liga Naţiunilor, dar n-a reuşit mai mult de un egal. Impecabil în poartă, Tătăruşanu a acoperit tâmpeniile fundaşilor săi, cu Tamaş în frunte. 

Peste 45.000 de oameni au dat strigătul de luptă pe Arena Naţională. După mult timp, în tribune a revenit emoţia, în contextul unor rezultate mulţumitoare în 2018, adică cinci victorii şi două egaluri. Contra Serbiei, a fost un moment al adevărului, o dispută pentru şefia grupei Ligii Naţiunilor în faţa unui adversar mai bine văzut, mai bine cotat şi, s-a dovedit asta, mai valoros.

Însă România lui Contra nu s-a ridicat la nivelul spectatorilor. Având în Tamaş figura neputinţei, tricolorii au scăpat basma curată în minutul 45, când Duşan Tadici a trimis în peluză penalty-ul acordat după eroarea fundaşului român. Tamaş îl lovise cu piciorul în cap pe Tadici şi a fost trimis la vestiare de arbitru. Centralul n-a făcut decât să curme suferinţa fundaşului de 35 de ani, care se mai remarcase cu o eroare şi în minutul 20. Atunci, a sărit pe sub o minge preluată de Mitrovici şi trimisă puţin pe lângă poartă de masivul atacant de la Fulham. În prima repriză, tricolorii nu contat decât la şuturile lui Stanciu şi Răzvan Marin, ambele rezolvate de portarul sârb.

Cu un om în minus, România a scos autobaza în repriza a doua, reuşind să stăpânească atacurile în valuri ale sârbilor. Jocul a devenit unul agresiv, cu multe faulturi, întreruperi şi un henţ în afara careului comis de portarul sârb Rajkovic, nesancţionat de arbitrul olandez Kevin Blom. Tătăruşanu a apărat şi şutul lui Mitrovici (minutul 68) şi lovitura de cap a acestuia (minutul 75), a agăţat toate mingile trimise în careu, pe sus sau pe jos, iar România a reuşit un 0-0 de palmares, care însă nu ajută cu nimic situaţia din clasament. Cu două puncte în spatele Serbiei, tricolorii nu mai depind de ei pentru a câştiga grupa.
 

67 de selecţii are Tamaş pentru echipa naţională. Fotbalistul de la Hapoel Haifa împlineşte 35 de ani în noiembrie

Tamaş iese la atac după un meci lamentabil: Poate le cânt eu prohodul!

Stelea: Serbia ne-a dominat copios! Nu avem identitate

Dorinel Munteanu: Nu am jucat nimic!

Pe cine acuză Contra după egalul cu Serbia

România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toşca – 5. Băluţă, 18. Marin – 10. Maxim (9. Rotariu 71′), 23. Stanciu, 21. Drăguş (14. Nedelcearu, 45+3′) – 19. Ţucudean (13 Keşeru 80′). Selecţioner: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niţă – 2. Benzar, 8. Stoian, 11. Bancu, 17. Tănase, 20. Mitriţă

Serbia: 12. Rajković – 2. Rukavina, 4. Milenković, 13. Veljković, 3. Rodić (21. Miletić 77′) – 19. Lukić, 6. Maksimović – 14. Gaćinović (20. Milinković-Savić 63′), 10. Tadić-cpt., 18. Radonjić – 9. Mitrović. Selecţioner: Mladen Krstajić

În aceeaşi grupă, de la ora 21.45 se va disputa meciul Lituania – Muntenegru.

Înaintea acestei confruntări, clasamentul grupei este următorul: 1. Serbia – 8 puncte; 2. România – 6 puncte, 3. Muntenegru – 4 puncte, 4. Lituania – niciun punct.

LIVETEXT

Min. 68: Mitrovici îl întoarce pe Nedelcearu, dar şutul său e respins de Tătăruşanu. 

Min. 55: Portarul sârb Rajkovici atinge mingea cu mâna în afara careului, dar arbitrul închide ochii. 

Min. 46 Partida se reia cu Serbia în atac. 

După eliminarea lui Tamaş, Contra l-a scos pe Drăguş de pe teren şi l-a introdus pe Nedelcearu. E pauză pe Arena Naţională, iar scorul e 0-0.

Min. 45. Penalty ratat de Serbia! Tamaş loveşte un adversar cu piciorul în cap şi este eliminat. Tadici trimite mult peste poartă de la 11 metri. 

Min. 39. Încă o ocazie mare irosită de sârbi: Gacinovici trimite din alunecare pe lângă poartă. 

Min. 28 Şutul lui Răzvan Marin din lovitură liberă e trimis în corner de portarul Rajkovici. 

Min. 25. Stanciu trage slab de la marginea careului. 

Min. 20 Ocazie mare ratată de Mitrovici, care trage puţin pe lângă poartă, din poziţie favorabilă, după o mare eroare a lui Tamaş. Fundaşul nostru a sărit pe sub minge. 

La meci asistă şi Gheorghe Hagi, alături de Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de tineret. Hagi stă cu un rând în faţa lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. 

Min. 1: Meciul de pe Arena Naţională a început cu Serbia în atac. Sunt peste 40.000 de spectatori la meci, partida e întreruptă din cauza fumigenelor.

Cu 5 puncte după primele 3 jocuri, naţionala pregătită de Cosmin Contra are şansa de a juca pe teren propriu pentru poziţia întâi în grupă, una care ar mări şansele de calificare la EURO 2020 şi ar poziţiona România mai bine la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de peste doi ani.

Faţă de meciul cu Serbia, Cosmin Contra a efectuat câteva modificări. Toşca îi ia locul lui Bancu pe partea stângă, Tudor Băluţă apare ca închizător, în locul lui Anton (suspendat), iar din linia de mijlocaşi ofensivi au dispărut Chipciu (suspendat) şi Mitriţă şi au apărut Maxim şi Drăguş. 

Echipele de start

România:  12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toşca – 5. Băluţă, 18. Marin – 10. Maxim, 23. Stanciu, 21. Drăguş – 19. Ţucudean. Selecţioner: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niţă – 2. Benzar, 8. Stoian, 9. Rotariu, 11. Bancu, 13. Keşeru, 14. Nedelcearu, 17. Tănase, 20. Mitriţă

Serbia: 12. Rajković – 2. Rukavina, 4. Milenković, 13. Veljković, 3. Rodić – 19. Lukić, 6. Maksimović – 14. Gaćinović, 10. Tadić-cpt., 18. Radonjić – 9. Mitrović. Selecţioner: Mladen Krstajić
Rezerve: 1. Dmitrović, 23. Jovanović – 5. Spajić, 7. Živković, 8. Prijović, 15. Vuković, 16. Jovičić, 17. Kostić, 20. Milinković-Savić, 21. Miletić

Programul următoarelor meciuri:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite