Iohannis a fost invitat la România – Danemarca de un aliat al lui Ponta: ce reprezintă amicalul pentru tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sânmărtean (nr. 17) va fi, din nou, titular în echipa României. FOTO: Răzvan Păsărică
Sânmărtean (nr. 17) va fi, din nou, titular în echipa României. FOTO: Răzvan Păsărică

Mai sunt 571 de zile până la startul Campionatului European din 2016 (10 iunie – 10 iulie), însă România şi-a început deja pregătirile pentru turneul final.

Cu zece puncte după patru etape, tricolorii sunt în curs de a finaliza „rezervarea“ biletelor spre Franţa pentru vara anului 2016. Cum calificarea pare a fi o formalitate, de acum un obiectiv pe termen lung ar fi obţinerea unei grupe accesibile la turneul final. Iar acest lucru nu ţine doar de noroc, ci şi de poziţia pe care o vor ocupa tricolorii în clasamentul FIFA în momentul tragerii la sorţi. 

Evenimentul va avea loc, la Paris, la 11 decembrie 2015. Până atunci, România trebuie să urce cât mai mult în ierarhia mondială pentru a fi plasată într-o urnă valorică superioară. Atunci când s-au tras la sorţi grupele pentru preliminarii, UEFA ne-a plasat în urna a treia. 

Având în vedere că la tragerea la sorţi pentru turneul final se vor alcătui patru urne de câte şase echipe, e greu de crezut că România poate ajunge printre primele şase naţionale europene şi, implicit, în urna capilor de serie. În schimb, ocuparea unui loc în a doua urnă e un obiectiv realist, dacă Raţ şi compania vor continua seria rezultatelor pozitive în partidele oficiale şi în cele de verificare.

În acest moment, tricolorii se află pe locul 21 în lume, iar victoria cu Irlanda de Nord, urmată de alta cu Danemarca ar putea propulsa România în Top 20, mai ales că Grecia (locul 18) tocmai a mai bifat un eşec, cu Insulele Feroe. 

„Ar conta enorm pentru moral“

Dacă, de obicei, selecţionerii susţin că rezultatul nu contează într-un amical, în schimb, Anghel Iordănescu a avut un alt tip de discurs la conferinţa dinaintea jocului cu danezii.

„Ţinem foarte mult să înregistrăm un rezultat pozitiv. Cred că o victorie ne-ar aduce un loc superior celui pe care îl ocupăm acum în clasamentul FIFA. Ne va ajuta la moral, dacă vom reuşi să urcăm în primele 20 de echipe ale lumii“, a afirmat „Generalul“. Acesta a insistat că, în ciuda faptului că va încerca să câştige meciul, va face şi o serie de experimente în formula de start.

„Avem în lot patru sau cinci jucători, care n-au apucat să debuteze în echipa naţională. Sunt jucători pentru care debutul ar fi o bucurie foarte mare. Pe lângă asta, ar mai fi jucători care ar trebui să intre, ca să-i văd şi eu“, a continuat selecţionerul.

„Generalul“ pregăteşte şapte modificări în primul „11“: Pantilimon va intra în locul lui Tătăruşanu. Gardoş va începe pe postul lui Chiricheş în apărare. Pintilii şi Chipciu vor fi înlocuiţi la mijloc de Bicfalvi şi de Hoban. Enache şi Maxim vor fi titularizaţi pe benzi, având în vedere că Torje şi Tănase s-au accidentat. Iar în ofensivă Keşeru va juca în locul unui alt fotbalist cu probleme medicale, Stancu.

„Îl invit pe Iohannis la meci“

Fost senator PSD, Anghel Iordănescu n-a ascuns, pe durata campaniei electorale, că îl va vota pe Victor Ponta. La 24 de ore după încheierea alegerilor prezidenţiale, „Generalul“ a ţinut să-l invite la meci pe cel care l-a învins pe Ponta. „Să nu amestecăm fotbalul cu politica. Echipa naţională e a tuturor şi noi avem obligaţia să le aducem bucurie românilor. Dar dacă domnului Iohannis îi face plăcere, cu dragă inimă, e bine primit în orice moment. Oricine ar fi câştigat îi lansam această invitaţie de a veni la meci“, a declarat Iordănescu.

10.000 de bilete se vânduseră până aseară pentru amicalul cu Danemarca. Casele „Arenei Naţionale“ vor fi deschise şi astăzi, până la ora meciului.  

Joacă fiul lui Schmeichel

După ce legendarul Peter Schmeichel a apărat buturile naţionalei Danemarcei, între 1987 şi 2001 (129 de selecţii), acum titular la prima reprezentativă e Kasper (28 de ani), fiul său. Acesta e legitimat la Leicester şi are zece selecţii la naţională, acolo unde a debutat în 2013.

România: Pantilimon – Papp, Gardoş, Grigore, Raţ – Hoban, Bicfalvi – Enache, Sânmărtean, Maxim – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu

Rezerve: Tătăruşanu, Lung jr, Luchin, Chiricheş, Moţi, Sepsi, Mitrea, Chipciu, Prepeliţă, Pintilii, Ad. Popa, Puşcaş, Roman

Danemarca: Schmeichel – Ankersen, Kjær, Bjelland, Boilesen – Kvist – Vibe, Kahlenberg, Eriksen, Krohn-Dehli – Bendtner. Selecţioner: Morten Olsen

Rezerve: Andersen, Lössl, Jacobsen, Yurary, Würtz, Andersen, Højbjerg, Hansen, Rasmussen, Thomsen, Poulsen, Bech, Vestergaard

Stadion: „Arena Naţională“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite