Iordănescu s-a întors ca un General! Tata Puiu are 50 de victorii la echipa naţională şi un număr record de goluri înscrise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anghel Iordănescu s-a întors pe banca naţionalei României după o pauză de zece ani. Şi s-a întors ca un general, ajungând să bifeze a 50-a victorie din postura de selecţioner.

Doar Victor Piţurcă are mai multe succese, 53, însă şi un număr mai mare de meciuri, 96, ca antrenor al Românie. Ţinând cont că Iordănescu va conduce România cel puţin până la finalul acestor preliminarii, aproape sigur el îşi va corecta recordurile şi va urca din nou în fruntea ierarhiei, atât la numărul de meciuri, cât şi la cel de victorii. Tata Puiu mai deţine şi recordul de goluri înscrise de prima reprezentativă sub comanda sa, 170 faţă de cele 161 cu Piţurcă la timonă, ceea ce demonstrează încă o dată că stilul impus de el este mai ofensiv decât cel pe care îl dicta Piţi.
Victoria cu Irlanda de Nord îi mai aduce lui Anghel Iordănescu un mic record personal. Este singurul selecţioner român care a bătut toate echipele britanice: Anglia, Ţara Galilor, Scoţia, Irlanda şi Irlanda de Nord. Lista echipelor pe care Generalul le-a îngenuncheat cuprinde însă şi alte nume grele, în frunte cu Argentina şi Germania, şi continuând cu Belgia, Columbia, Ucraina sau Nigeria.
Anghel Iordănescu a fost primit cu aplauze la conferinţa de presă, însă a cerut ca acestea să fie transferate jucătorilor. „Eu cred că am făcut un meci bun, chiar dacă am avut şi momente în care am suferit. Victoria este meritată. Tot ce i-a cerut lui Papp a fost să joace cât mai ofensiv, dar recunosc, nu mă aşteptam să dea două goluri. Probabil că n-am fost foarte insipirat prin introducerea lui Tănase ca titular, dar el va rămâne în circuitul echipei naţionale”, a declarat antrenorul de 64 de ani.
Suntem 90 la sută calificaţi
Graţie lui, dar şi fostului selecţioner, Victor Piţurcă, România are un start foarte bun de preliminarii. Din 1996 nu s-a mai întâmplat ca „tricolorii” să plece atât de bine. Coincidenţă, atunci antrenor era tot Anghel Iordănescu, iar turneul de calificare, pentru care lupta echipa, s-a desfăşurat în Franţa (CM 1998), unde va avea loc şi Campionatul European din 2016. Atunci, România a terminat anul 1996 cu patru victorii din patru posibile: învingând pe rând Lituania (3-0), Islanda (4-0), Macedonia (3-0) şi Liechtenstein (8-0). Dacă ungurii nu ne-ar fi egalat pe finalul meciului de la Bucureşti, situaţia s-ar fi repetat. Am fi terminat anul cu patru victorii şi niciun gol primit. Cele zece puncte pe care le avem până acum sunt însă şi ele suficiente pentru  a considera că avem prima şansă de calificare. “În mare parte suntem calificaţi, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu păţi şi noi ce a păţit Grecia”, a declarat antrenorul Anghel Iordănescu. Presupunând că nu vom face vreun pocinog în meciurile cu Feroe, şi vom obţine şase puncte din dubla cu insularii, România ar mai avea nevoie de încă minimum patru puncte din patru meciuri (Finlanda şi Grecia – acasă, Irlanda de Nord şi Ungaria – deplasare) pentru a ajunge în Franţa, de pe locul 1,2 sau chiar 3. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite