Hagi rupe tăcerea şi dezvăluie ce s-a petrecut între Iordănescu şi conducerea FRF: „Aşa mi-au făcut şi mie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi
Gică Hagi

Gheorghe Hagi s-a declarat profund dezamăgit de rezultatele echipei naţionale de la Euro 2016 şi face afirmaţii dure.

„În aceşti doi ani, echipa mare a avut o calificare la Europene. Eu am spus doar ce au spus toţi din România, că am primit o umilinţă prin prestaţia de la meciul cu Albania. Iar la copii şi juniori cu rezultate foarte slabe, ca să nu spun dezastruoase. Niciun rezultat la U 19, U17, U15.

Poate să conducă destinele fotbalului românesc un preşedinte cu vârsta lui? Eu nu am fost preşedinte, eu am fost antrenor.

Obiectivul e să creem o generaţie mai bună decât a noastră, nu să vorbim tot de ce a făcut Hagi, că m-am săturat.

Ca să conduci fotbalul românesc trebuie să ai experienţă. Eu am avut bun simţ şi am plecat după pierderea calificării. Echipa a jucat un fotbal bunicel atunci, să nu zic mai bun decât ăsta acum. Eu m-am dus acasă atunci, m-am dus la copii şi juniori şi n-am deranjat cu nimic.

O spun public. Eu am fost liderul unei generaţii, am fost jignit, atacat de cei de la FRF. Vă spun în premieră, v-am spus că Ungaria ne va depăşi. Tot acum doi ani am spus că suntem pe marginea prăpastiei. Acum vă spun altceva, suntem în groapă. O să vedeţi. Dacă nu se face un proiect puternic, cu o generaţie care să ne depăşească...

La copii şi juniori a ajuns să ne bată Ungaria, Danemarca ne-a dat 5-0 la U 21. Nu sunt jucătorii de vină ci cei care îi conduc. Pentru mine e o judecată, când e vorba de ei nu sunt de vină conducătorii. Păi nu se poate nici aşa frate.

Voi sprijini pe cel pe care îl cred abilitat şi puternic să ducă România unde trebuie, să ne depăşească pe noi. Unul care ne poate uni pe toţi.

De ce nu i-a spus consilierul preşedintelui să iasă preşedintele să vorbească după Euro? De ce nu i-a spus căpitanului? L-a lăsat pe Iordănescu să vorbească singur. Aşa cum şi eu am fost lăsat singur. Iordănescu e dinainte să înceapă Euro părăsit. Nu cred că nea Puiu a fost susţinut", a spus Gheorghe Hagi pentru Dolce Sport. 

Vezi AICI ce crede Mircea Lucescu despre parcursul României la Euro 2016

Cine l-a forţat pe Iordănescu să preia naţionala? "El nici n-a vrut!"

Unul dintre căpitanii naţionalei dezvăluie: "Avem nevoie de un selecţioner tânăr, cu gândire occidentală!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite