Gică Popescu: „Federaţia îşi bate joc de echipa naţională! Când am văzut asta, am mutat pe Formula 1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu / FOO gsp.ro
Gică Popescu / FOO gsp.ro

Gică Popescu, preşedintele Farul, a criticat  Federaţia de Fotbal la sfârşitul meciului câştigat de România cu Liechtenstein, scor 2-0. Acesta s-a arătat foarte nemulţumit de culoarea albă a echipamentului pe care „tricolorii” l-au purtat la Vaduz.

„La început am văzut o echipă în alb, apoi am văzut cealaltă echipă în albastru, după care m-am tot jucat pe canale, să încerc să văd unde joacă echipa noastră naţională. O fi semnat FRF cu alt post?

Până la pauză nu m-am dumirit, am zis că n-oi fi înţeles eu bine ora meciului. Mi-a zis cineva la pauză că jucăm în alb. FRF îşi bate joc de echipa naţională. Nu se poate aşa ceva! Să încerci să schimbi istoria naţionalei...

A fost mereu în galben, a jucat mereu cu o culoare de pe tricolor. Eu nu m-am mai uitat la meci când am văzut că joaca în alb. M-am uitat la Formula 1 când am vazut că jucăm în alb. 

Deci nu mă întrebaţi de meci, că am dat la Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci, că nu am văzut echipa îmbrăcată în culorile de pe tricolor. Vă spun eu cine a câştigat la Formula 1, că m-am uitat”, a declarat Gică Popescu la emisiunea „Fotbal Club” pe Digisport.

Popescu, despre situaţia lui Mirel Rădoi: „E chestiune de onoare să pleci”

Gică Popescu a comentat şi situaţia lui Mirel Rădoi, pe care l-a sfătuit să plece de pe banca naţionalei după o campanie în care a terminat pe 3 o grupă accesibilă de calificare şi a ratat prezenţa la baraj. La conferinţa de presă de după meci, Rădoi şi-a anunţat plecarea.

„E chestiune de onoare să pleci. Dacă aveai o grupă cu Elveţia, Ucraina, cu Germania şi noi locul 4 am fi spus «Ok, sunt echipe mai puternice». Dar într-o astfel de grupă să nu putem să terminăm pe locul 2 mi se pare ruşinos. Iar Mirel ar trebui să aibă o decizie de onoare şi să plece pentru că aşa e normal”.

Întrebat despre posibilitatea ca Gică Hagi sau Dan Petrescu să devină selecţioner, Popescu a răspuns: „Le e interzis colegilor mei din generaţie. Eu, din câte ştiu, nu s-a făcut nicio ofertă nici lui Gică Hagi, nici lui Dan Petrescu. Eu cred că unul dintre ăştia doi ar trebui să vină dacă pleacă Mirel. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite