Dinamo - Viitorul 1-5: doliu în alb şi roşu. Ce au făcut suporterii „câinilor“ şi ce mesaje au afişat în tribune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo ar fi pierdut „doar“ cu 0-3, dacă nu s-ar fi prezentat la meci, aşa cum au cerut fanii, în semn de respect faţă de victimele tragediei de la clubul Colectiv. Aşa, echipa lui Rednic a suferit una dintre cele mai mari umilinţe din ultimele sezoane.

La 25 mai 2013, Viitorul a câştigat în „Ştefan cel Mare“, scor 2-3, asigurându-şi rămânerea în prima ligă la capătul unui meci catalogat drept blat de susţinătorii „câinilor“.

Dacă atunci a fost ceva necurat sau nu, nu vom ştii, probabil, niciodată. Cert e însă că, în ultimii doi ani, Viitorul a tot progresat, în timp ce Dinamo fie că a regresat, fie a bătut pasul pe loc. Rezultatul? Această victorie, de această dată, indubitabilă a echipei lui Hagi.

Viitorul a făcut un meci memorabil, a deschis scorul prin Florin Tănase (32-penalty), iar după ce bucureştenii au egalat în zece oameni - Mevlja a fost eliminat în minutul 31 pentru un fault din postura de ultim apărător -, prin Gnohere (53), din ofsaid, a venit o replică devastatoare a oaspeţilor.  

Viitorul a punctat de încă patru ori prin Achim (64 şi 90+1) şi Aganovici (86 şi 90+2), obţinând un rezultat fabulos în faţa unor tribune aproape goale. Asta deoarece, după 15 minute, fanii „câinilor“ de la Peluza Sud au părăsit stadionul, protestând astfel faţă de faptul că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) n-a amânat această etapă după tragedia de la clubul Colectiv. Cei de la Peluza Sud au fost însoţiţi, la scurt timp, şi de cei de la Peluza Nord.

Până la plecarea lor, suporterii au afişat bannere cu numele celor care şi-au pierdut vieţile în tragedia de vineri şi au arătat următoarele mesaje:

*De ce se joacă?!
*Fotbal printre cadavre
*Corupţia ucide
*Ne vindeţi ţara pe nimic, ne mor fraţii pe trotuare, cât mai suportăm această nepăsare?
*O să ne lipsiţi, oameni frumoşi

De asemenea, jucătorii dinamovişti au ieşit pe teren cu următorul banner, făcând o legătură între Cătălin Hâldan, fostul căpitan al echipei care a decedat pe teren, şi victimele de la clubul Colectiv: „Prea multa durere şi prea mult chin / Odihniţi-vă în pace lângă Cătălin“.

După ultimul meci din etapa cu numărul 16, Viitorul a ajuns pe locul 2 cu 32 de puncte, lider fiind Astra cu 33 de puncte. Dinamo e pe 6 cu 24 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite