VIDEO ACS Poli Timişoara - Dinamo 2-0 / Revelaţia Bărbuţ, noul "Torje", gol fabulos după o cursă de 60 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ACS Poli Timişoara - Dinamo 2-0. FOTO: Stefan Both
ACS Poli Timişoara - Dinamo 2-0. FOTO: Stefan Both

ACS Poli, noua echipă din prima ligă a Timişoarei, a început excelent sezonul 2013-2014, cu o victorie clară în faţa lui Dinamo, scor 2-0. Golul serii a fost reuşit de Bărbuţ, după o cursă din propria jumătate de teren.

Poreclit "noul Torje", pentru că joacă mijlocaş dreapta şi are 1,66 m, exact ca şi internaţionalul român, Cristian Bărbuţ, un junior de 18 ani, a fost revelaţia serii pentru echipa de pe Bega.

În martie, mijlocaşul dreapta abia debuta în eşalonul secund, vineri seară a păşit tot cu dreptul, în prima ligă. 

Şi a făcut-o cu un gol de kinogramă. A reuşit o intercepţie în faţa lui Dănciulescu, apoi a plecat în trombă şi, după ce a mai scăpat de doi dinamovişti pe parcurs, a marcat în poarta lui Naumovski, cu un şut uşor deviat. 

Vezi aici golul lui Bărbuţ

În urmă cu doi ani, la ultimul Poli Timişoara - Dinamo, Bărbuţ era printre juniorii lui Poli, echipa patronată de Marian Iancu, care a dispărut ulterior, după războaiele cu FRF şi intrarea în insolvenţă.

Refuzat de Dinamo!

În urmă cu şase luni, Bărbuţ, căpitanul naţionalei under 18 a României, a fost dus de impresarul său, Cristi Opria, la Dinamo. Potrivit informaţiilor lui Marius Mitran, la Fanatik Show, pe Digi Sport 1, oficialii lui Dinamo l-ar fi refuzat pe "noul Torje" deşi contractul solicitat pentru jucător era destul de mic, 1.500 de euro pe lună.

"A fost un debut frumos, în faţa unui public minunat. N-am jucat niciodată într-o astfel de atmosferă. Sper că am mulţumit şi publicul, sper să vină în continuare în număr cât mai mare. Am dat şi primele autografe", a spus, râzând, Cristi Bărbuţ, la interviurile de după meci. 

"Îl ştiu pe Bărbuţ de la 14 ani. I-am urmărit cariera şi am ştiut ce jucător este. Nu i-am forţat promovarea, l-am trimis pe teren când a trebuit şi astăzi s-a văzut aceat lucru. Trebuie să rămână conştient că mai are multe de demonstrat, dar, cred că, într-un an sau doi, va fi mult mai sus", l-a lăudat antrenorul Velcea.  

9 meciuri a jucat Bărbuţ în sezonul trecut, în liga secundă

Citeşte şi 

COMENTARIUL LIVE TEXT ACS Poli Timişoara  - Dinamo 2-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite