Care este marea pasiune a Denisei Dedu, portarul naţionalei de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denisa Dedu a fost cel mai bun om al României în partida cu Germania, de la Campionatul European de handbal feminin din Franţa.

Dedu avea 17 ani când Radu Voina a aruncat-o în luptă la Campionatul Mondial din Brazilia, din 2011, făcând din ea cea mai tânără debutantă a României la un turneu final mondial. Denisa era atunci elevă, dar juca deja de un an în Liga Naţională. 

Fosta mare jucătoare Mariana Târcă a fost cea care a promovat-o la Corona şi a anunţat încă de pe atunci că România va câştiga o portăriţă de valoare. 

Denisa a început ca inter, dar antrenorii au trecut-o în poartă pentru că era foarte înaltă. Acum are 1,81 metri, ceea ce îi conferă un avantaj real între buturi. În afara terenului, portăriţa e o fată cuminte, pasionată de modă şi călătorii, absolventă a liceului de matematică – informatică Grigore Moisil, din Braşov. 

“Matematica a fost materia mea preferată încă din primii ani de şcoală. Cred că are legătură cu sportul, pentru că trebuie să gândeşti următoarea mutare. Iar în poartă trebuie să iei o decizie rapid”, a explicat braşoveanca.
 

Denisa Dedu s-a transferat anul trecut, de la Corona Braşov la Siofok, în Ungaria, unde apără acum.

40 de meciuri la naţionala României are Denisa Dedu, care a împlinit în septembrie 24 de ani

denisa dedu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite