Bănel Nicoliţă, victima naivităţii sale: Cum pierdea banii când era jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bănel Nicoliţă a strâns 37 de selecţii la echipa naţională pentru care a jucat la Euro 2008
Bănel Nicoliţă a strâns 37 de selecţii la echipa naţională pentru care a jucat la Euro 2008

Fostul internaţional, ajuns la 36 de ani, a fost nevoit să părăsească România, după ce ar fi pierdut toată averea strânsă din fotbal. Ceea ce, din păcate, nu reprezintă o surpriză foarte mare pentru cei care îl cunosc bine.

Cazul Bănel Nicoliţă a explodat în presa din România, săptămâna trecută, iar amploarea luată de subiect a fost atât de mare, încât fostul stelist a fost nevoit să ia legătura cu jurnalistul care a semnat primul articol despre această poveste.

În dialogul pe care l-a purtat cu Cristi Coste, redactorul-şef de la „Fanatik“, Nicoliţă a confirmat pe jumătate cele scrise de publicaţia amintită: că e plecat din ţară. A insistat însă că n-are probleme cu banii şi că, oricum, îşi va rezolva singur problemele personale, fără să aibă nevoie de sprijinul altora.

Deşi Bănel a refuzat să vorbească despre problemele sale financiare, aşa cum era şi de aşteptat, oamenii din anturajul său au confirmat, neoficial, că fostul internaţional are, într-adevăr, datorii la cămătari. Şi că ar fi pierdut banii strânşi din fotbal. Contactat de PlaySport, Dorin Goian, fost coleg cu Nicoliţă la Steaua, a afirmat că nu ştie situaţia la zi a lui Nicoliţă, însă a lăsat de înţeles că acesta era victima naivităţii sale, încă de când era fotbalist activ.

Ce a povestit Dorin Goian?

*N-aş lua în considerare varianta alarmistă a presei, ci l-aş crede pe Bănel, care a intervenit şi a spus că e bine, sănătos, lucrează şi n-are alte probleme. 

*Mi se pare însă că a greşit foarte mult când a decis să se întoarcă la Brăila, în loc să rămână în Bucureşti, unde i se deschideau alte oportunităţi. O grupă de juniori, prezenţe pe la emisiuni TV, vizibilitate.

*Ţin minte un episod de la lot (n.r. de la echipa naţională). Mergeam cu autocarul, stăteam chiar în faţa lui Bănel şi, involuntar, am auzit un dialog pe care-l purta cu nişte meseriaşi, angajaţi să-i ridice casa mamei, la Făurei. Iar oamenii ăia îi tot cereau bani…Păi, nu v-am trimis acum două săptămâni x lei?…Ştiind că Bănel e la Steaua, la echipa naţională, încercau să-i ia cât mai mult „caşcaval“.

*El nu era la locul construcţiei, pesemne că nici nu desemnase pe cineva să supervizeze lucrările şi-şi făceau, probabil, de cap. Aia mi-a rămas în minte, că-l încalţă grav cu banii! Sper să-i fie bine, să revină acasă. E un băiat grozav, un caracter puternic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite